sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Kokkisota is back!


Ja nyt myös kirjan muodossa! Tämä se vasta onkin hauskasti toteutettu kirja, kuin olisi itse mukana ohjelman kuvauksissa. Tuoreen kauden jokainen jakso ruokineen löytyy tästä kirjasta, yhteensä 10 jaksoa vihreän ja punaisen joukkueen reseptien kera. Jopa tattikinuski on päässyt mukaan kirjaan, minä olin hieman epävarma sen suhteen oliko se tarkoituksellinen vai Aihisen vahingossa möläyttämä juttu. No, onhan ohjelmassa nähty muitakin, sangen mielenkiintoisia ruokia sukkamehusta sirkkoihin.

Ohjelman ideanahan on kaksi joukkuetta - punainen ja vihreä - jotka kisailevat letkeissä tunnelmissa siitä kumpi kokkaa paremmat pöperöt. Vierailevat apukokit tuovat mukanaan ruokakassin, josta tahtovat pääkokkien luovan jotakin herkullista. Kassistahan tunnetusti voi löytyä ihan mitä tahansa. Omat haasteensa luomisprosessiin ja toteutukseen tuo rajallinen aika, eli 20 minuuttia. Ohjelman alussa on 10 minuutin pikatehtävä, jonka toteuttavat kummankin joukkueen kokit. Voittajan valitsee Sikke, ohjelman juontaja. Se kumpi kokki voittaa, saa hän valita yhden raaka-aineen sekä pikatehtävässä käytetyistä raaka-aineista että kilpailevan joukkueen raaka-aineista.

Reseptit ja ruokakuvat näyttävät herkullisilta ja näiden toteuttamiseen luulisi itsekin pystyvän. Kotona ei ehkä ihan noin tiukkaa aikataulua ole joten sähläämiseen jää enemmän aikaa. Raaka-aineissa näkyy tämän ajan ja tulevaisuuden hittituotteet, luonnonyrtit ja ötökät. Jälkimmäisten suhteen olen edelleen epäileväinen. Mutta telkussa näkemäni herkut etsin heti kirjasta ja tahtoisin päästä niitä pian testailemaankin. Muun muassa kengännauharanskikset bataatista, porkkanakeitto, gratinoitu sienipasta ja nyhtokauraakin tahtoisin maistaa.

KOKKISOTA
Huippukokkien taistosta tutut reseptit
Tammi 2017


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti