lauantai 4. maaliskuuta 2017

Simpsiön helmet


Huipulla tuulee.

Näitä aakeita laakeita osaa arvostaa ihan eri tavalla kun ne näkee eri perspektiivistä. Tasaiset pellot näyttäytyvät ihan uudessa valossa. Kuvanottohetkellä taivas oli pilvinen ja maisema sumuinen. Simpsiön isot mastot näkyivät vain puolittain kun huiput olivat valkoisen sumun takana piilossa. Utuinen sumu väritti kaukana siintävät metsät siniharmain eri sävyin - kaunista!

Meidän perheen kalentereita ei vielä harrastukset täytä, joten kaikki perheemme puuhat ovat lähestulkoon ilmaisia tai minimibudjetilla toteutettavia juttuja. Toisaalta 2- ja 5-vuotiaiden kanssa ei paljon muunlaisiin kannata vielä lähteäkään koska keskittymiskyky ja kiinnostuksen ylläpito ovat vielä aika heikot. Ulkoaktiviteetit ovat kuitenkin kivoja, pulkkamäki tai makkaranpaisto laavulla. Laavun sijaan pääsimme kokeilemaan miltä tuntuu viettää aikaa kodassa. Nyt sitten oltiin koko perheen voimin paistamassa makkaraa ja vaahtokarkkeja. Miehen kanssa juotiin kuumaa glögiä termarista ja kokeiltiinpa jopa poksautella muutamat popcornit kattilassa tulella. 

Tämä kota sijaitsee Simpsiöllä, hotelli Simpsiönkullaksen pihapiirissä. Pääsimme siis tutustumaan myös itse hotelliin, mutta siitä lisää myöhemmin. Kota on hotellin asiakkaiden vapaassa käytössä. Sinne mahtuu kerralla enemmänkin väkeä. Todella tunnelmallinen ympäristö. Kota on Sedun rakennuspuolen tekemä ja viileinä talvipäivinä voit tulen loimussa kietoa harteillesi Lapuan Kankureiden ihanat villashaalit, niitä löytyy kodasta. Hienosti ovat paikalliset tahot tehneet yhteistyötä.

***


Simpsiö on monipuolinen vapaa-ajankeskus rinteineen ja latuineen.  Simpsiö on läntisen Suomen suurin monirinteinen laskettelukeskus. Hiihtäjille Simpsiö tarjoaa valaistut hiihtoladut vaihtelevassa maastossa. Myös pulkkamäki löytyy ja perheen pienimmät voivat opetella laskemisen taitoja ilmaisessa naruhississä. Viitoitettujen luontopolkujen lisäksi Simpsiöltä löytyy maastopyöräreitti sekä kiintorastiverkosto. Uutuutena Simpsiön metsäpoluille on rakennettu 18-väyläinen Frisbeegolfrata, joka täyttää myös SM-radan mitat. 

Ylväänä kohoava hotelli on valmistunut vuonna 2012. Hotelli Simpsiönkullas sijaitsee 3,5 km päässä Lapuan keskustasta ja noin puolen tunnin ajomatkan päässä Seinäjoen keskustasta. Huoneistohotellissa on kahdeksantoista viihtyisää huoneistoa: kaksitoista 25 m2 yksiötä ja kuusi 45 m2 kaksiota. Ylimmässä kerroksessa sijaitseva kaksio toimii myös morsiussviittinä. 

70 paikkainen ravintola on sisustukseltaan kaunis, hillitty ja valoisa. Ikkunoista avautuvat jylhät metsämaisemat, sijatseehan hotelli yli 130 metrin korkeudessa. Ravintola toimii tilausperiaatteella, ja tilat soveltuvatkin hyvin erilaisten perhejuhlien järjestämiseen. Ruoka tehdään itse ja raaka-aineissa suositaan lähiseudun toimittajia.


Hotellihuoneet ovat tasokkaita ja hyvinvarusteltuja. Jokaisessa asunnossa on lisäksi sauna ja kalustettu parveke. Huoneiden sävyt ovat kauniin siniharmaat tai punasävyiset. Pääsin tutustumaan lähemmin sinisävyiseen huoneistoon, jonka sävyt yhdistyivät todella kauniisti ikkunasta näkyviin maisemiin, upea sävyharmonia toistui sisältä ulos ja takaisin. 
Muutama hyvä juttu mitä varmasti varsinkin rinteissä päivänsä viettäneet asiakkaat arvostavat ovat kuivauskaappi, joka löytyy pesuhuoneesta, sekä hotellin yleisissä tiloissa sijaitseva pyykinpesukone. Asiakkaat arvostavat myös hyvin varusteltua keittiötä, jossa ruoan valmistaminen itse onnistuu vaivatta, aamiainen kuitenkin kuuluu hintaan. Jos aika meinaa käydä pitkäksi niin asunnoissa on toki myös TV ja langaton netti. Myös koirat ovat tervetulleita hotelliin. Hotellin johtaja Liisa Tiitu.

 Lakeudelle-perhekohteissa riittää villejä elämyksiä, shoppailua ja tapahtumia koettavaksi - kaikenikäisille! Paikalliset SObloggaajat perheineen tarttuivat lähimatkailuhaasteeseen ja lupaavat jakaa kaudella 2017 mielenkiintoisia kokemuksiaan lakeuden perhekohteista ja tapahtumista.

1 kommentti: