torstai 30. maaliskuuta 2017

Kuppipannarit + ohje!

 Lueskelin vanhoja Kotivinkkejä ja nappasin sieltä tämän idean: pannarimuffinit! Tai oikeastaan kyseessä on ihan perinteiset pannarit, jotka on vain paistettu muffinivuoassa. Uunista otettaessa ne olivat ihanan korkeita ja muhkeita mutta jäähtyessään lässähtivät kupeiksi. Toisaalta kuppeja on helppo täyttää, sen kun vain lusikoi haluamansa täytteet pannarikupin pohjalle.
En jaksanut kaivella pursotinpussia kaapista, enkä halunnut turhaa tiskiä, joten lusikoin kermavaahdon pakastepussin pohjalle, leikkasin kulmaan aukon ja pursotin kermavaahtoa pannareiden päälle. Osaan pannareista laitoin kermavaahdon alle pähkinäsuklaalevitettä, nam!

Suurimman osan näistä kuppipannareista söin kuitenkin kermavaahdon ja mustikoiden kera. Yksinkertaiset jutut on yleensä niitä parhaimpia.


Pannareiden ohje:

4 dl täysmaitoa
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 rkl sokeria
isohko nokare voita

Sekoita ainekset keskenään ja anna taikinan oleentua puolisen tuntia.
Öljyä muffinivuoka ja kaada jokaiseen kuppiin 3/4 taikinaa. Tästä määrästä tulee 12 pikkupannaria. 
Laita halutessasi jokaisen pannarin päälle pieni nokare voita.
Paista pannaria parissasadassa asteessa reilu puoli tuntia. Kannattaa aina seurailla miltä siellä uunissä näyttää. Minä paistoin nämä makaronilaatikon kanssa yhtäaikaa kiertoilmalla, makaronilaatikko alatasossa ja pannarit keskitasossa.

Laitoin muutaman mustikanvarvun maljakkoon, ja jään odottelemaan lehtien puhkeamista. Pari puolukanvarpua jäi tekemästäni Tähti-kranssista yli, joten nekin pääsivät maljakkoon mustikoiden viereen. Ihanan vihreää! Tykkään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti