torstai 14. syyskuuta 2017

Hyvän mielen vuosi


Hyvän mielen vuosi -tehtäväkirjani sisältää tehtäviä oman elämän tarkasteluun. Kirja on kuin vuoden mittainen päiväkirja, jota täytetään viikko/kuukausi kerrallaan. Jokainen kuukausi käsittää muutamia teemoja, joita sitten kuukauden aikana käsitellään eri tehtävien muodossa.  Tehtävien tarkoituksena on antaa sinulle uusia näkökulmia, ajattelumalleja ja toimintapoja, sekä auttaa löytämään ja herättelemään vielä piilossa olevia puoliasi.

Hyvän mielen vuosi -kirja on Hyvän mielen taidot (2016) -kirjan itsenäinen jatko-osa ja tehtäväkirja itsetutkimuksen kehittämiseen. Kirjan taustaoletuksena on käsitys ihmisen neljästä eri puolesta: kehosta, tunteista, mielestä ja sisimmästä. Kun nämä ovat tasapainossa voi ihminenkin hyvin. 

Kirjan täyttämisen voi aloittaa milloin vain, koska kirjassa ei ole perinteisen kalenterin tapaan valmiita päivämääriä. Jokaisen kuun kohdalla lukee -kuu, eli voit aloittaa kalenterin vaikka lokakuussa, lisäät vain päivämäärät.

Kirja sisältää 13 isompaa teemasisältöä, joiden aiheita käsitellään kunkin kuun neljänä eri viikkoina. Näiden teemojen aiheena on esimerkiksi omien unelmien pohtiminen: mistä haaveilen, mitä haluan toteuttaa ja miten saan tehtyä unelmistani totta. Näiden lisäksi pohditaan mikä minulle on tärkeää, mistä saan nautintoa, miten opin sietämään epävarmuutta ja miten löydän uusia näkökulmia. 

Kirja on sisällöltään runsas. Kuvitus on mustavalkoista, mutta useat tehtävät sisältävät värittelyä. Kirjaa voi muutoinkin muokata omanlaisekseen planneri-tyyliin koristelemalla, piirtämällä, maalaamalla ja kuvia liimaamalla. Jokaisen viikon kohdalta löytyy viikkosuunnitelma ja jokaiselle viikolle on annettu oma tehtävänsä tai taito, jota harjoitella ja opetella. Tehtäviä on paljon, mutta mikään pakko ei niitä kaikkia ole tehdä. Itse voi valikoida itselle parhaiten sopivat tai hypätä joidenkin yli ja palata niiden pariin kun aika on oikea.

Minusta tuntuu, etten jaksaisi tehdä tätä kirjaa niinkin hitaasti kuin viikko kerrallaan vaan tahtoisin syöksyä tehtävien kimppuun ja tehdä useamman viikon kerrallaan tai valikoiden tehtäviä sieltä täältä. Ja sekin tapa on sallittu.Hyvän mielen vuosi -tehtäväkirjani
Maaretta Tukiainen
PS-Kustannus 2017
www.hyvanmielentaidot.fi

2 kommenttia:

  1. Kiitos hyvästä vinkkauksesta, tässäpä passeli joululahja parille special-tyypille. 😊

    VastaaPoista