torstai 28. syyskuuta 2017

Kaikki paketissa


Olen seurannut Kaikki paketissa -blogia jo pitemmän aikaa. Sieltä nimittäin löytää runsaasti kivoja ja persoonallisia paketointi- sekä lahjaideoita! Blogin pojat ne jaksavat ideoida aina jotakin uutta. Aiemmin pääpaino oli paketoinnissa ja myöhemmin mukaan tulivat myös monenlaiset muut DIY-ideat, mm. itse tehdyt saippuat ja kynttilät. Sieltä sain itsekin inspiraation soijakynttilöiden tekoon.

Itsekin tykkään lahjojen paketoinnista. On mukava suunnitella paketin ulkoasu lahjan saajan mukaan. Aina sisällönkään ei tarvitse olla mitään sen kummempaa mutta kaunis paketti itsessään on jo mukava antaa, ja saada. 

Kaikki paketissa -kirjassa olevat ideat ovat yksinkertaisia mutta niissä on aina jokin juju tai jännä yksityiskohta. Paketoinnin ei siis tarvitse olla monimutkainen toimenpide kun kiinnittää huomion pieniin detaljeihin.

Paketin voi naamioida eläinhahmon muotoon, liimata kissan kasvot, korvat ja hännän. Paketin voi kiinnittää vaikka muovilelun selkään tai leluauton kyytiin. Luonnonmateriaalit sopivat myös loistavasti pakettien koristeluun. 
Ota idea juhlan tai teeman mukaan, paketoi rippilapsen paketti alban muotoon, paketoi isälle solmio kuppikakkuvuokaan, tee kesäinen lahja siemenpusseista ja laita ne kranssin muotoon, tee pastasta koristeet jouluisiin paketteihin. 

Materiaalienkin suhteen kannattaa olla avoin. Lahjapaperiksi käy myös sanomalehti, tapetti, kangas ja kirjan sivut (p.s. minun lempparimateriaali!). Pakettien sitomiseen sopii langat ja narut, ja pakettikoristeisiin voi käyttää melkein mitä vain: nahkaa, kaarnaa, sulkia, koruja, ilmapalloja, simpukoita ja kuivattuja hedelmiä, siis perinteisten paperikoristeiden sijaan tai rinnalla.

Nyt siis unohdat perinteiset kiiltävät lahjanauhat ja repäiset ja päästät luovuuden valloilleen! Joulu on tulossa, joten siinäpä Sinulle haaste: luo kauniita, hauskoja ja persoonallisia paketteja kaikille rakkaillesi. Muista pitää pilke silmäkulmassa.

Kaikki paketissa
Jani Koskinen & Aleksi Lindberg
Nemo /  syksy 2017

2 kommenttia: