torstai 16. elokuuta 2018

Pieni pahan mielen kirjaAina ei vaan jaksa

Huomaan hankkivani enemmän ja enemmän kaikenlaisia henkisen kasvun kirjoja ja myönteisen ajattelun oppaita. Toivon löytäväni niistä vastauksia elämälleni tai ihmeparantumisen kaltaisia vaikutuksia. Silti samaan aikaan mieleeni nousee vastustusta näitä aiheita ja ajatuksia kohtaan ja tekisi mieli mennä metsään huutamaan ja kiroilemaan raskaat lastit pois harteilta ja sydämeltä. Kumpaakaan mallia - sitä positiivista saati negatiivista - en ole kuitenkaan juurikaan osannut hyödyntää. Mielen päällä on kaikenlaista mutta niitä ajatuksia, tunteita, toimintamalleja ja sanoja tuntuu olevan kamalan vaikea päästää ulos vaikka tiedänkin, että se voisi olla terapeuttista ja hyödyllistä. 

Liika positiivisuus tuntuu jopa ahdistavalta ja ärsyttävältä eikä se ole oikein minun tyylistäkään. Ulospäin haluan silti näyttää seesteiseltä, ja ehkä siinä onnistunkin, vaikka pinnan alla myllertää valtavasti. Uskalluksesta siinäkin on kyse. Ei uskalla päästää irti - ei uskalla vapautua. Elämäni on tällä hetkellä erittäin kaaosmaista mutta ulospäin se ei välttämättä näy. Se taas osaltaan jopa vihastuttaa koska tahtoisin kaikkien tietävän mitä käyn läpi...tai se ei vain tunnu kivalta, että ihmiset olettavat minun olevan kunnossa ulkoisen olemukseni perusteella, vaikka se onkin vain pelkkä kuori, vääristävä sellainen. Tuntuu raskaalta ettei pysty sanoittamaan omia tunteitaan. Tästä syystä positiivisuus ei tunnu tilanteeseen sopivalta, ja siitä syystä Pieni pahan mielen kirja tuntuu sopivalta tähän hetkeen, tähän elämäntilanteeseeni. Sivujen tuhoaminen ja mustaksi suttaaminen tuntuu hyvältä, ainakin ajatustasolla. Tässä taas päästään siihen irtipäästämisen hankaluuteen eli en osaa sotkeakaan spontaanisti. 

Kirjassa on 111 sivua pelkkää synkkyyttä. Tähän kirjaan saa luvan kanssa purkaa kaikki elämän ketutukset, ärsytykset, vitutukset (hyi ruma sana). Tähän saa kirjata kaikki elämässä vastaan tulleet idiootit, paskapäät, kusiaivot, törtöt ja muuten vaan ääliöt. Kirjan sivuilla voit reilusti moittia muita, löytää syylliset kaikkeen mikä on pielessä, sanoa suoraan kaiken paskan, kanavoida katkeruuden ja ahdistuksen, kaivella menneisyyden haamuja ja kertoa kaiken mikä somessa ottaa päähän. 

Mikä pilaa koti-illan? Mikä yhteiskunnassa ärsyttää? Mitkä ovat ärsyttävimmät hienostelevat sanamuodot ja muotisanat? Mitä et ikinä anna anteeksi? Mitkä ovat turhimmat IG-tilit tai blogit? Mistä tunnistat ääliön treffeillä? Mitkä ovat perheenjäsenten huonot puolet? Mikä elämässä on pielessä? ...

Pieni pahan mielen kirja on turvallinen vaihtoehto pahanmielen kanavointiin. 

Otava
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti