sunnuntai 17. maaliskuuta 2019

Kasvien maaginen maailma


Jo pienestä tytöstä asti olen ollut kiinnostunut luonnosta ja villiyrteistä. Tosin ei niitä silloin villiyrteiksi kutsuttu. Tiesin vain, että ketunleipiä voi syödä, pihkasta voi tehdä purkkaa ja koivunlehdet auttavat virtsavaivoihin. Nyt kun mietin mistä tuon kaiken silloin opin niin en osaa tarkasti sanoa. Ehkä oppi tuli osittain ainakin perintötietona äidin äidiltäni jota en ikävä kyllä koskaan saanut  tavata. Äitini vain useasti sanoi, että mumma olisi tykännyt minusta kun olen tällainen luonnonlapsi, kasveista kiinnostunut ja kasvien hyötykäytöstä. 

Mitä isommaksi kasvoin sitä enemmän olin kiinnostunut mm. luonnonmukaisesta parantamisesta ja kasvien hyötykäytöstä erilaisiin vaivoihin sekä terveydenhoitoon ylipäänsä. Keräilin kukkia, kasveja, siemeniä ja kuusenkerkkiä talven varalle ja seuraavaa kevättä varten. Viime vuosien ajan olen myös laajemmin keräillyt villiyrttejä ja käyttänyt niitä sekä ravinnoksi että terveydenhoitoon kuivattuina ja tuoreeltaan. Olen haalinut alan kirjallisuutta hyllyyni jotta voin aina tilanteen tullen etsiä apua kulloiseenkin tilanteeseen. Kaapeistani löytyy kuivattuina mm. siankärsämöä, nokkosta, vadelmaa ja vuohenputkea.

Ravinto- ja rohtokäytön ohella olen ollut kiinnostunut myös kasvien maagisesta puolesta. Kasvejahan kun on käytetty maagisiin tarkoituksiin jo vuosisatoja. Tunnistan itsessäni vihreän noidan piirteitä ja juuri siksi magia onkin kiinnostanut aina, mutta vain valkoinen, hyväntahtoinen, magia. Tämä Sinikka Piipon kirja Kasvien maaginen maailma onkin hyvä lisä vihreän noidan kirjahyllyyn.

Kasvit voivat ravintokäytön lisäksi vaikuttaa myös mieleen ja kehoon. Niillä voidaan hoitaa  mm. unettomuutta, flunssaa, ruoansulatusongelmia, iho-ongelmia, päänsärkyä, korkeaa verenpainetta ja aineenvaihduntaongelmia. Ja tässä on vasta murto-osa kaikista olemassaolevista hyötykäytöistä. Terveydenhoidon lisäksi kasveilla voidaan vaikuttaa rakkauselämään, kasveilla voidaan suojata niin itseä, perhettä kuin kotia, kasveilla voidaan ennustaa ja niiden avulla voidaan vahvistaa paranormaaleja kykyjä. 

Tähän kirjaan on valittu 110 kasvilajia ja -sukua, jotka edustavat monia maagisia suuntauksia ja käyttötapoja. Kasvit on otsikoitu mm. suojelun, rakkauden, vaurauden, meditoinnin, ennustamisen, terveyden, säämagian ja unien alle. Kustakin kasvista kerrotaan teemat joihin kasvi liittyy, astrologiset piirteet ja elementit. Lisäksi kerrotaan tarkemmat biologiset ominaisuudet, tietoa viljelystä, historiasta, myyteistä sekä miten kasvia käytetään taioissa, paranormaalien kykyjen edesauttamisessa, ennustamisessa, rakkaudessa, suojelussa, tunteidenhallinnassa, terveydenhoidossa ja rohdoissa. Huomiona myös varoitukset.

Kasvien maaginen maailma on kiehtova ja kattava teos, josta löytyy runsaasti mielenkiintoista tietoa kasvien lisäksi myös kasvimaailman filosofiasta, astrologiasta, jumalista ja jumalattarista, noitien almanakasta, puutarha-, kynttilä- ja värimagioista ja käytännön magiasta alttareineen ja loitsuineen. 

Vadelmia syömällä saa elämäänsä lisää iloa ja lapsenmielisyyttä. 
Nokkonen opettaa muutoksen läksyn. Kantamalla nokkosta siankärsämön kanssa kaikki pelot kaikkoavat. Omenat parantavat mielialaa ja tuovat onnellisuutta. Sipulien syönti lisää fyysistä voimaa. Kielot houkuttelevat keijuja ja tuovat onnea rakkaudessa. Sellerinsiemenet ruoassa vahvistavat psyykkistä tietoisuutta. Orvokkikylpy poistaa stressiä ja tuo lempeää tyyneyttä. Punajuurten syöminen pidentää ikää ja raparperi nostaa energiaa juurichakrasta ylöspäin saaden ymmärtämään seksuaalisuuttaan paremmin.

Kasvien maaginen maailma
Sinikka Piippo
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti