torstai 7. maaliskuuta 2019

Kirjoneuleita pakkaspäiviin

http://www.kustannusmakela.fi/app/product/view/-/id/1230

Maaliskuu menossa ja kylmiä kelejä piisaa. Välillä tuossa jo ehti ihastella lumettomia teitä ja maan näkymistä mutta eipä siitä kauan ehtinyt nauttia. Lunta tuli melkein heti päälle ja taas on pakkaslukemat nousseet lähelle pariakymmentäkin astetta, ainakin öisin. Tällainen vilukissa ei kylmästä piittaa. Istuisin mieluusti lapaset kädessä sisälläkin mutta töiden tekeminen on vaikeaa tumput kädessä. Nytkin tässä kirjoitellessani sormeni ovat ihan jäässä ja nenä vuotaa vaikka ihan suht terve pitäisin olla. 

Yksi talven iloista on silti kauniit lapaset, ja niitä meillä onkin riittämiin, kiitos anopin. Lapasia on ehkä enemmän kuin ehditään käyttämään mutta toisaalta on kivaa vaihdella eri kuosisia lapasia vaikka päivittäin. Kirjolapaset ovat mieleeni vaikka yksinkertaisetkin mallit ovat kauniita, varsinkin jos niissä on jokin juju. 

Kustannus Mäkelän ihana neulemallikirja Kirjoneuleita pakkaspäiviin sisältää malleja ja ohjeita lapasiin, sukkiin ja myssyihin. Kirjoneulemallien suunnittelu on kyllä varsinainen taidonnäyte. Se saa aina ihmettelemään miten joku saa silmukoilla "maalattua" niin aidonnäköisiä kuvia. Näitä malleja kun katsoo kaukaa ei välttämättä edes tajua katsovansa neulottua pintaa. 

Mallien takaa löytyy neulepiireissä nimimerkillä JennyPenny tunnettu mallisuunnittelija, oikealta nimeltään Jenny Alderbrant. Hän tuntuu ammentavan inspiraationsa luonnosta: eläimistä ja kasveista, mutta kuvioissa näkyy myös vivahteita kulttuurihistoriasta. 

Kirjoneuleita pakkaspäiviin, Kustannus Mäkelä 2018

Kirjan ohjeilla tehdyt ketut löytyvät myös meidän lapaskorista. Muita kirjan malleja koristavat hevoset, perhoset, etanat, kissat, kukkaset, kiemurat ja tähdet. Värejä on käytetty kauniisti mutta kuka kieltää kokeilemasta omia väriyhdistelmiä. Kauniin mallin löydyttyä ei kannata antaa uupuvien värien estää ryhtymästä työhön. Kirjasta löytyy ohjeet 25 malliin/työhön.

Kirjoneuleita pakkaspäiviin 
Lämpimiä lapasia, sukkia ja myssyjä
Jenny AlderbrantEi kommentteja:

Lähetä kommentti