sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Pipot ja baskerit - Kirja-arvostelu


PIPOT JA BASKERIT – HILPI KOIVISTO
Virkkaa veikeitä päähineitä naiselle, miehelle ja lapselle


Paljettia, kukkaa, kiemuraa ja raitaa. Monenlaista erilaista pintaa. 
Näitä kaikkia ja paljon muunlaisia päähinemalleja löytyy Pipot ja Baskerit –kirjasta. 

Kirjaan on koottu eri tyylisiä päähineitä, naisellisia, miehekkäitä ja leikkimielisiä. Löytyy tweediä, sporttista, maanläheistä, ruskaa, hempeitä ja juhlavia, sekä myös hauskoja ja hilpeitä – neonvärisiä, fuktionaalisia, käännettäviä ja tupsulla ja ilman.
Opuksessa on kuvattu erilaisia materiaaleja luonnonkuiduista tekokuituihin ja päähineissä on käytetty monipuolisesti eri materiaaleja, myös huopaa ja kangassuikaleita.

Ideoilta ja inpsiraatiolta ei voi välttyä kirjaa lukiessa. Päähineitä on joka lähtöön, montaa eri tyyliä ja pintaa.

Alkusivuilla kerrotaan baskerin historiasta, tutustutaan virkkauksen saloihin ja perusteisiin.

Jokaisesta työstä on mallikuva, ja alkusivujen virkkausohjeet on kuvattu selkein kuvin. Visuaalinen ilme on selkeä, ja ideakuvia sekä kuvakollaaseja on lukijan iloksi runsaasti.

”Baskeri on enemmänkin kuin vain suoja kylmältä, sateelta tai auringolta: se voi toimia esimerkiksi lompakkona (reunakäänteen alle voi piilottaa seteleitä) tai heittovälineenä lasten peleissä.” 

Opiskeluaikoina halusin oppia virkkaamaan boheemin, ison baskerin, jonka liepeet roikkuisivat kutreillani. Opettajan ohjeilla päähineestä ei kuitenkaan tullut haluamani kaltainen, vaan jäi liian suppeaksi muodoiltaan. Käytössä myös huomasin, ettei villa oikein sovi minulle, koska se tuntui oudosti aiheuttavan kiristystä ohimoillani vaikkei muutoin olisikaan ollut tiukka, ja aiheuttihan se myös ikävää kutinaa. Mutta, baskereita löytyy silti monissa väreissä hyllyiltäni, ja niitä tulee myös säännöllisin väliajoin ostettua uusiakin. Baskeri on mukavan naisellinen ja helppo pitää – kutinaa lukuunottamatta.

Kirja-arvostelu tehty arvostelukappaleen pohjalta.

Suvikukka2014


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti