perjantai 19. helmikuuta 2016

DIY-kehykset


Sain tässä taannoin mahdollisuuden tehdä blogiyhteistyötä Country French -yrityksen kanssa ja pääsin testaamaan kotimaisia kalkkimaaleja. Isommasta projektista jo postailinkin aiemmin, siinä tein liitutaululle kehyksen, jossa on alareunassa "laatikko" purkeille ja purnukoille. Maalasin työn harmahtavanruskealla sävyllä nimeltään Kardemumma. Tässä pikkuprojektissa taas tein kuvakehyksiä ja maalasin ne tällä hempeän vaaleanpunaisella sävyllä Vanamo. 

Tuo oksa yläkuvassa on sekin itse tehty, tarkalleen ottaen se on mieheni käsialaa. Hän piirsi oksan paksuun lastulevyyn ja leikkasi irti (käyttäen lukuisia sahoja ja välineitä...runsaan kirosanakirjon kera, ei siis ollut mikään helppo homma levyn paksuuden takia). Hiomisen jälkeen oksa maalattiin struktuuri-spraymaalilla.Kehykset ovat niinsanotut valekehykset, eli pelkät raamit ja kuva on DIY-henkeen talletettu muovitaskuun, joka taas on kiinnitetty niiteillä kehysten reunaan (taustapuolelle).

Mies leikkasi jiirisirkkelillä liitutaulukehyksestä jääneistä ylijäämäpaloista antamieni mittojen mukaisia rimoja ja leikkasi päät jiiriin, minä sitten näppäränä kasasin rimoista kehykset ja nidoin palaset kiinni toisiinsa. 

Toisen kehyksistä päällystin pakkelilla, ja toisen vain hioin siistiksi. Sitten kumpaiseenkin maalia pintaan yhden kerroksen verran. Sileän kehyksen koristelin vielä washiteipillä (Teippitarha). Terveisin,


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti