sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Kustannus Mäkelän uutuuksia!


Mikään ei voita oikeaa kirjaa, siis sellaista jota voi käsin kosketella. Minusta ei siis koskaan saa e-kirjojen ystävää, enkä kyllä niitä mitenkään voisi lukeakaan kun en tarvittavia laitteita omista.
Perinteisellä kirjalla on vain niin paljon annettavaa aisteille.

Kustannus Mäkelän tämän kevään uutuuksista tässä esillä muutama hypisteltävä yksilö.
Ensimmäisenä Betonista kotiin ja puutarhaan...
...kaikkea kaunista!
Betoni materiaalina miellyttää minua monella tapaa. Tykkään sen kauniista pinnasta, yksinkertaisesta ilmeestä ja monipuolisuudesta. 

Kirja sisältää paljon DIY-ideoita betonin työstöön. Kirjan ohjeilla nikkaroidaan itse omat muotit mm. puutavarasta, vanerista, kierrätysmateriaaleista, paperista tai lateksista. Lateksimuotin teko näyttää helpolta ja inspiroivalta, ja kirjassa esitelty betoniankka (muotti tehdään lateksin ja kumiankan avulla) on vallattoman hauska!

Kirjassa...

...on selkeät vaihe vaiheelta etenevät ohjeet ja kuvat. 
...esiteltyjen sisustus- ja käyttöesineiden lisäksi voit inspiroitua kirjan kuvituksista - keksiä omia ideoita ja toteutuksia. 
...vinkataan myös miten betonia voi kuvioida, maalata ja värjätä.
...työt on tehty kuivabetonista, jonka kiviaineksen raekoko on enintään 4mm, tämä siis kannattaa varmasti pitää mielessä kun suuntaa rautakauppaan betoniostoksille.

Pihagrilli, avohylly, penkki, jakkara, kynttilänjalka,betonilaatat, 
kirjatuki, ruukut ja kipot erilaisin kuviointimenetelmin, valaisin ja maljakko muovisesta pussista.

Kaikkea mielenkiintoista siis. Minua on jo pitkään kiinnostanut tuo betoni mutta vielä en ole uskaltanut ryhtyä toimeen. Ja olisihan se ihan aiheellista keksiä myös se toteutettava idea.

***


Kierrätysmateriaalit ovat edelleen IN, ja tässäkin kirjassa niitä käytetään - munakennoja, vanhoja kirjoja ja pakkauspaperia. Niistä on kaikki kauniit jutut tehty.
Kirjassa Paperidesign esitellyt ideat eivät ehkä ole uusia mutta aina voi silti löytää jotakin uutta, esimerkiksi mallin tai työstön suhteen.
Munakennoista tehdään perinteisiä kukkasia ja kransseja, mutta kennoista syntyy myös mielenkiintoisennäköisiä munia, eläinhahmoja, sydämiä ja seinäkoristeita.
Kirjansivuista syntyy yksilöllisiä maljakoita, kransseja ja kehyksiä.
Pakkauspaperi muotoutuu naruksi josta syntyy kukkasia ja sisustusesineitä.

Kirjan alussa esitellään käytettävät materiaalit ja perustekniikat ja lopusta löytyy kaavapiirrokset.

Kirjan on kirjoittanut Angelika Kipp, joka on kirjoittanut askartelukirjoja jo yli 25 vuoden ajan. 


***


Hmm..mahtaisikohan se appiukko nyt rakentaa sen paviljongin, lapsikin tilasi, että papan täytyy ensi kesänä rakentaa vene ja lentokone - siis sellaiset joihn ihminenkin mahtuu sisään. Siinä on haastetta kerrakseen, mutta ehkä tästä kirjasta on apua. Nikkaroi piha viihtyisäksi -kirjan työt on suunnattu ihmiselle, joka jo osaa hieman nikkaroinnin perustaitoja. Tämä kirja ei silti sisällä tarkkoja rakennus- ja työohjeita vaan sen pääpaino on antaa ideoita ja inspiraatiota lukijoilleen. Isompia projekteja varten kirjasta kuitenkin löytyy yksinkertaiset mallipiirrokset. 
Kirjassa on runsaasti ideoita taimien ja kasvien kasvatukseen ja löytyypä sieltä myös isompikin projekti: kasvihuoneen rakentaminen. 
Lapset ovat myös tärkeässä osassa: lasten pihakeittiö, puinen auto, narukeinu ja teltta.
Lisäksi monia muita ideoita kuten ajopuusta tehty hylly, aaltoileva sohva ja teline riippumatolle. Tästäkin kirjasta löytyy pari ideaa betonin kanssa työskentelyyn.
Kirjassa on runsaasti kuvia ja fiilis on todella lämmin ja kesäinen.

Nyt jo hyvä aika suunnata ajatukset kesään ja käynnistää ideariihi, 
toivottavasti sinäkin inspiroiduit näistä kädentaito- ja harrastekirjauutuuksista!
Mukavaa kevään odotusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti