keskiviikko 10. helmikuuta 2016

LaskiaispulliaMeillä lapset sairastelevat vuoron perään, toinen jo toista viikkoa flunssassa ja isompi valitteli tänään huonoa oloaan. Nukkui aamupäivän ja sen jälkeen oli taas entisensä. Ruokahalua ei kylläkään oikein ollut mutta halusi leipoa laskiaispullia. Niinpä ryhdyimme tuumasta toimeen. Olihan sentään laskiaistiistai, nyt vuorokausi on jo vaihtunut keskiviikon puolelle, mutta minä olen niin hassu, että minulle tänään on vielä tiistai. Mies aina naureskelee ajatusmaailmalleni.Tein yhden satsin pullataikinaa ja jaoin sen kahtia. Toisen puoliskan värjäsin punajuurimehulla. Ai miksikö? No ihan vain huvin vuoksi. Ja siksi, että haluan huvitella ja kokeilla juttuja. Oliko se nyt viime vuonna kun leivoin ystävänpäivän aikoihin punaisia sämpylöitä ja punaisia korvapuustejakin.


Punaisien pullien täytteeksi laitoin vaniljasokerilla ja canesiirapilla maustettua kermavaahtoa ja itsekerättyjä vadelmia. Villivadelmat kun vain ovat niin paljon maukkaampia kuin viljellyt toverinsa.

Tavallisten pikkupullien väliin laitoin samaista kermavaahtoa, mutta lisäsin siihen ruokalusikallisen tummaa kaakaojauhetta. Suklaavaahdon lisäksi laitoin väliin banaanikiekkoja.

Ei ehkä ihan perinteistä tyyliä, mutta ainahan saa kokeilla.

Poika muuten keksi uuden termin leipomolle. 
Se on pullamo.
Siellä kaiketi leivotaan vain pullaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti