torstai 25. helmikuuta 2016

Kyllästyttääkö valkoinen ja harmaa?Kaipaatko kotiisi värejä?
Miltäs tämä tuntuisi?

Tämän postauksen ja kuvien myötä pääset tutustumaan tai muistelemaan 70-luvun värikylläistä kotia.
Ei siitä ole kauankaan kun jossakin medianlähteessä puhuttiin miten 70-luvulla suomalaisissakin kodeissa suosittiin runsaita värejä: vihreää, oranssia, punaista, keltaista ja ruskeaa. Nykyisin taas värejä edustavat vain valkoisen ja harmaan eri sävyt. 

Minä en kuulu siihen joukkoon, joka suosii valkoista sisustusta. Toki se voi olla kaunis ja moneen tilaan nuo hillityt värit sopivatkin,  fiftyshadesofgrey on taas ihan oma lukunsa, mutta henkilökohtaisesti tykkään käyttää värejä sisustuksessa. Ulkolaisia sisustusohjelmia katsoessani olen aina ihastellut niissä käytettäviä värejä - rohkeita värejä runsaalla kädellä. Suomalaisessa sisustuksessa se rohkeus taitaa riittää juuri ja juuri beigeen, hiekkaan ja muihin harmaanruskean sävyihin.

En tiedä miten kauan jaksaisin katsella ihan näin värikylläistä kotia, mutta myönnän kyllä ihastuneeni todenteolla näkemääni. Ja ottaisin mielihyvin vihreät keittiönkaapit, oranssit seinät ja tuon ihanan ruokailuryhmän!Olohuoneen vihreää sävyä...


Makuuhuone...

Ja lastenhuone...

Tuo kukkatapetti on mielestäni aivan ihana! Todella kaunis ja sopii monenlaiseen sisustukseen.

Ja lopuksi kylpyhuone - kirkkaanpunaisilla kaakeleilla ja oliivinvihreällä lavuaarilla ja WC-pöntöllä.


Tämä taas voisi olla vaikka kylpyhuoneen oleskelutila, missä saunan ja suihkun jälkeen huilaillaan ja nautitaan kylmää juomaa - jaffaa tietenkin.Nämä kuvat on otettu Sedun Ilmajoen Pappilantien toimipisteestä.
Pappilantien oppilaitos tarjoaa kulttuurialan opintoja.
Itse valmistuin kyseisestä koulusta vuonna 2006 tekstiilialan artesaaniksi, koulu kulki silloin nimellä TAIKU - taidon ja kulttuurin oppilaitos, aiemmalta nimeltään Ilmajoen käsi- ja taideteollisuusoppilaitos.

24.2.2016 oppilaitoksessa järjestettiin avoimet ovet ja tänä vuonna teemana oli värikäs 70-luku.

"Eri oppitunneilla on opiskeltu 1970-luvun asioita, kuten taiteita, asumista ja muotia. Opiskelijat ovat saaneet valita kuvamateriaalia. Aiheina ovat olleet esimerkiksi aikakauden elokuvat ja sarjakuvat, jotka ovat toimineet maalariopiskelijoiden inspiraation lähteinä, kun he ovat harjoitelleet erilaisia maalaustekniikoita. Tulokset näkyvät muun muassa käytävillä ja muissa tiloissa. Värikkyys on avainsana. Opintojen yhteydessä on rakennettu monenlaisia interiöörejä, kuten huoltoaseman baari- ja miljöö ja leirintäalue. Kirpputorilla voi tehdä löytöjä."


Kirjoittelen myöhemmin aiheesta lisää, opiskelijat olivat nimittäin luoneet kaikkea kaunista ja inspiroivaa, ja aion jakaa ne teidän kanssa kuvien kera.

3 kommenttia:

 1. Ihanaa väriloistoa! Itsekin tykkään sisustaa väreillä. Mistäköhän tuo punakukallinen tapetti on peräisin? Näyttää todella kivalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäpä yritän ottaa selville mistä tapetti on peräisin :)

   Poista
  2. Kiva kuulla ��

   Poista