tiistai 16. helmikuuta 2016

Opas korujen tekoonAtena

Tämä teos on todellinen koruntekijän tietopankki. Kirjasta löytyy runsaasti ideoita korujen tekoon ja selkeät ohjeet kuvien kera. Olit sitten aloittelija tai jo kokeneempi tekijä, niin tästä teoksesta on sinulle hyötyä. Kirjan alussa käydään läpi perustiedot: materiaalit, työvälineet ja opastetaan millainen on ihanteellinen ja ergonominen työtila. Lisäksi tutustutaan hieman korujen suunnitteluprosessiin. Jokaisen tekijän koruissa on omat ominaispiirteensä ja inspiraatiota voi ammentaa monista asioista, siksi suunnitteluun ja luonnosten tekoon kannattaa panostaa - ne toimivat hyvänä ohjenuorana työskennellessä. Tämä kirja ei ole suunnattu ainoastaan harrastajille vaan sisältö opastaa myös ammattimaiseen työskentelyyn: se opastaa suunnittelutyössä, opettaa työmenetelmät ja eri työvälineiden käytön siten, että onnistut luomaan useita samanlaisia koruja.

Olin positiivisesti yllättynyt, että kirjasta löytyy ohjeet jopa korunosiin, siis sellaisiin jotka ajattelin ostettavan valmiina kaupasta. Välirenkaat, korvakorukoukut, nyörinpäät, koruneulat ja lukot tehdään kaikki itse kirjan selkeillä ohjeilla. Itsetehden saat luotua juuri oikeanlaisia kappaleita. Korunosien lisäksi tehdään itse myös erilaiset ketjut: neuleketju, makramee, punokset, muinaisketju, silmukkalenkkiketju ja monet muut. 

Kun työvälineet ja -vaiheet ovat tulleet tutuiksi, on aika siirtyä korujen valmistamiseen. Kirja sisältää 11 erilaista koruja sormuksista hiuskoruihin ja rannerenkaista korviksiin. Jokaisessa projektissa kerrotaan tarkasti mitä välineitä tarvitaan ja millaisia materiaaleja käytetään. Rohkea tekijä voi kuitenkin soveltaa ohjeita ja luoda ihan omanlaisia koruja itseä miellyttävistä materiaaleista. 

Itse olen huono käyttämään koruja mutta kauniit korut hivelevät silti aistejani. Kirjan malleista linnunpesäkaulakoru oli mieluisin. Pidän sen luonnollisesta ja hieman hallitsemattomastakin ilmeestä. Koru vaikuttaa helpolta tehdä ja mallia voi soveltaa muihinkin koruihin. 

Jos siis innostuit aiheesta niin tämä kirja on juuri sinulle! 

Korusuunnittelijan ihastuttavat neuvot yksilöllisiin koruihin

Metallilanka on koruntekijän unelma: se on monipuolinen, helposti työstettävä materiaali, johon voi liittää melkein mitä vain helmistä ja korukivistä erilaisiin nauhoihin ja nyöreihin. Metallilankaa voi neuloa, punoa, vääntää ja taittaa, ja lopputuloksena on häikäiseviä, omaperäisiä koruja. Kristalleja sädehtivän sormuksen tai herkän linnunpesäkaulakorun tekemiseen tarvitaan hyvin vähän välineitä, ja työmenetelmät on helppo oppia.

Upeat, helpot metallilankakorut perehdyttää metallilangan käsittelyyn. Havainnolliset ohjeet etenevät perustekniikoista vaativampiin, ja lisäksi kirjassa on yhdentoista projektin yksityiskohtaiset ohjeet. Kun tekniikat tulevat tutuiksi, vain oma mielikuvitus on rajana ja voit suunnitella oman, ainutlaatuisen korumallistosi!

Wing Mun Devenney on korusuunnittelija ja opettaja, joka on suunnitellut kiitettyjä korusarjoja eri muotitaloille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti