lauantai 27. helmikuuta 2016

2in1 Autokirja


Kukapa ei tykkäisi upeista autoista. En minä niistä juuri mitään ymmärrä, katselen lähinnä ulkonäköä, väriä ja merkkiä. Rakastan vanhoja autoja, niiden runsaita pyöreitä muotoja. Sanon aina, että sanaa 'auto' voidaan käyttää vain vanhoista kunnon autoista, nykyajoneuvot ovat vain kulkuvälineitä.

Readme:n Suuri autokirja - koko historia on aika unelma teos! Ajattelin ensin, että annan sen pojalleni joka on siinä iässä, että hän tykkää rakennella kaikkea: autoja, lentokoneita ja avaruusaluksia pahvista ja paperista. Hän on myös hyvin tarkka sen suhteen, että sen rakennettavan auton tai lentokoneen on muistutettava miltei 100% oikeaa vastaavaa laitetta. Ei siis riitä, että liimaan pahvilaatikkoon renkaat tai siivet, vaan sen on näytettävä ihan juuri sellaiselta kuin mitä oikea auto tai lentokone on. Ei siis yhtään haastavaa, ei. Niin ja siinä pitäisi myös olla oikea moottori ja ihmisen pitäisi mahtua kyytiin.

Ajattelin, että tämä kirja olisi hänelle kiva - ainakin tässä kirjassa olisi oikeannäköisiä autoja, ja mikä parasta: kirjan autot voidaan "rakentaa" kolmiulotteisiksi pienoismalleiksi. Kirja pitää siis sisällään tavallaan kaksi erillistä kirjaa: kirjan jossa esitellään historian 50 ikonisinta mallia ja kirjan, joka sisältää 50 irrotettavaa kolmiulotteista pienoismallia.

Poika ei innostunut kirjan "silpomisesta" vaan varjeli kirjaansa kuin mitäkin aarretta. Minä sitten yömyöhällä salaa irrottelin yhden lempparini - Elviksen Cadillacin ja taittelin auton muotoonsa. Ei se niin helppoa ollut kuin ajattelin, tarvitaan siis sorminäppäryyttä ja hyvää liimaa. Nyt minulla on sitten ihan oma Cadillac, menettelee sen aikaa kunnes saan ihan oikean - sitä odotellessa...Kirjaa suositellaan yli 8-vuotiaille.

***

Esittely
Lähde matkalle läpi autojen historian 50 ikonisen mallin kyydissä alkaen vuoden 1908 T-Fordista ja päätyen vuoden 2013 Rolls-Royce Wraithiin.

• Keräilijän opas kertoo jokaisen auton asemasta autoilun historiassa.
• Irrotettava malliosa sisältää painamalla irrotettavat osat, joista voidaan rakentaa 50 huipputyylikästä kolmiulotteista pienoismallia. 
• Sivut ovat kartongin vahvuisia, joten pienoismalleista tulee tukevia.

Simon Heptinstall 
2015
1 kommentti:

  1. Mitähän vitun liimaa on sit paras tähän paska tuotanto kirjaan. Terveisin. Vittuuntunut rakentaja.

    VastaaPoista