torstai 11. helmikuuta 2016

Keväinen kattaus


Kattauksia on mukava tehdä, tai ainakin ideoida, mutta useimmiten ne jää toteuttamatta. Kuinka monesti olenkaan miettinyt miten tylsältä ruokapöytämme näyttääkään. Varsinkin nyt kun lapset ovat iskeneet siihen kyntensä. Viikottain irrottelen sen pinnasta värikynän jättämiä jälkiä. Ja pienenä esikoinen takoi pöydän pään täyteen reikiä haarukalla.

Pöytäliina tuo heti kivaa ja siistiä ilmettä mutta miten sopii yhteen valkoinen pellavaliina ja kaksi toimeliasta lasta? Ja tuppaahan niitä roiskeita tulla meiltä aikuisiltakin. 
Onneksi edes kerran vuodessa on aihetta laittaa liina, lasten syntymäpäivien aikaan. Silloin keittiö näyttää raikkaalta ja kutsuvalta. Astiat ja muut somisteet näyttävät nekin silloin varsin kauniilta.

Jos jaksaisin panostaa kattausten tekemiseen niin tykkäisin yhdistellä erilaisia kuppeja, lautasia ja laseja samaan kattaukseen. Sellaista romanttista, boheemia ja kodikasta.
Sisustuskin saisi noudattaa samaa linjaa. Kaappien väreiksi voisin valita vaikka oliivinvihreän tai okrankeltaisen. En oikeastaan ole valkoisen ja niin sanotusti 'värittömän' ystävä, vaikka sekin toimii toisinaan. Mutta nyt vain haaveillaan kun ei asuta omassa kodissa. Mieli ehtii muuttua vielä monesti.


Vinkkinä kattauksiin!
Tee paperista tai kirjansivuista kukkasia ja sido ne paperinarun avulla lautasliinan tai lasin ympärille. Tai asettele paperikukat lautaselle koristeeksi.
Kukkasilla saa kaunista ja persoonallista ilmettä vähällä vaivalla!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti