torstai 9. kesäkuuta 2016

Havaintoja parisuhteestaOi että. Minä niin rakastan tällaista tekstiä! Tulee niin elävästi mieleen omat keskustelut ystävän kanssa - joskus vuonna yks ja kaks. Pientä lempeää piikittelyä, sarkasminmakuista sanailua. Se on mannaa korvilleni ja sielulleni. Mutta siihen kieleen tarvitaan kaksi, jotka ovat samalla aaltopituudella. Jos toinen ei ymmärrä niin asiasta menee hohto.

Tämä on tämmöistä hymytöntä huumoria. Tekstiä ja sisältöä, joka saa saman tunteen kuin istuisi vuoristoradassa - jännittää mitä on tulossa ja nauttii suunnattomasti niistä hurjista laskuista ja nousuista. Itkettää ja naurattaa. Kaikkea yhtä aikaa.

Elämänmakuista tekstiä ja herkkiä asioita sanottuna niinkuin ne on. Pienistä lauseista syntyy suuri asia. Ja kaiken takana on mies. On se vain hienoa, että mies osaa kirjoittaa tällä tavalla, avoimesti ja koskettavasti, pilke silmäkulmassa mutta silti välillä riipaisevastikin elämästä, parisuhteesta, rakkaudesta, seksistä, lapsista, erosta ja haasteista.

Ja kyllähän se veti naaman maireaan hymyyn kun heti ensimmäiselle sivulle oli piirretty sydän ja sen alle kirjoitettu nimmari. Lämmitti mieltä. Lämmitti, vaikka sen olisikin tehnyt joku muu kuin itse kirjailija. Eihän sitä ikinä tiedä.

Mutta mikä on pylpyrä?


Suursuosioon nousseen parisuhdebloggarin kirja avaa parisuhdearjen poskettoman komiikan ja herkistävän kauneuden, joiden lomasta kenen tahansa parisuhteiden kanssa tekemisiin joutuneen on helppo löytää itsensä. Kuinka käy, kun mies lähtee tamponiostoksille? Mitä tapahtuu kun mies saa viettää yksin tunnin omaa mies­ aikaa? Kipeän tarkkanäköiset lyhyet tekstit onnistuvat toinen toisensa jälkeen naurattamaan ja itkettämään: juuri tätä elämä on – hyviä ja huonoja hetkiä, arjen erotiikkaa, mieheyttä ja naiseutta sekä tietysti rakkautta. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti