keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Paikka puussa


Kesällä on ihana rakennella majoja ja suloisia piilopaikkoja, niistä pitävät niin lapset kuin aikuisetkin. Jokin juttu näissä riippuvissa ja keinuissa on, ne kiinnostavat ja houkuttelevat ainakin minua. Jos meillä olisi oma talo, tahtoisin sellaisen amerikkalaishenkisen koko talon ympäri menevän terassin ja sinne ulko-oven viereen sellaisen katosta roikkuvan keinun. Se olisi aika unelma.


Nyt täytyy kuitenkin tyytyä siihen mitä on saatavilla ja mikä on mahdollista toteuttaa. Mies pelasti töistä roskisuhan alta tällaisen rottinkisen keinun. Veimme sen mummulaan ja keinu löysi paikkansa vanhasta terijoensalavasta. Lapset tykkäävät leikkiä puussa, välillä se on lentokone, toisinaan laiva. Puun isot oksat nousevat pesämäisesti kohti taivasta ja keinu sopi loistavasti lehvästen alle hieman piiloon muusta maailmasta. 


Pyysin lasten mummulta josko hänellä olisi antaa ylimääräinen pitsiverho keinun kaunistukseksi, lisäksi se myös toimisi suojana hyttysille ja muille öttiäisille. Pitsi sopii mielestäni kauniisti kesäiseen luontoon. 
En kiinnittänyt verhoa mitenkään erityisesti keinuun, koska kangas on haurasta ja se voisi käytössä repeytyä mahdollisista ompelukohdista. Siispä kiedoin pitkän verhon keinun ympärille ja solmin verhonpäät keinun pohjan ristikoihin.


Keinu kestää painoa noin 120 kg verran, joten siinä voi helposti keinutella aikuinen ja lapset yhdessä.


Tekokuituinen verho kestää hyvin sadettakin joten keinussa voi haaveilla ja uneksia pienellä sateellakin, puun runsas lehvästö sekin antaa hieman suojaa.

Hyödynsin muuten turhaksi jäänyttä hoitopöydän muovista alustaa ja tein siitä keinuun istumatyynyn/selkänojan pehmusteen. Se kestää sadettakin ja on helppo pitää puhtaana.


2 kommenttia:

  1. Aaah, en kestä <3 Tälläinen olisi meille niin tervetullut! :))

    VastaaPoista