keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Suklainen juustokakku ilman liivatettaSuklaa on hyvä hyydyttäjä, ainakin jos massaa ei ole runsaasti eikä se ole liian löysää. Viime vuosina olen yrittänyt välttää liivatteen käyttöä ja tuotteita, jotka sisältävät liivatetta. En enää edes muista minkä takia, ehkä sen joskus maailmalla pyörineen viruksen takia, tai sen ajatuksen ja tiedon, että mistä liivate on valmistettu. Mutta tässä taannoin lueskelin jotakin ruoka-alan kirjaa, jossa liivatteesta puhuttiinkin ihan eri valossa ja sen myötä sitten aloin pohtia asiaa uudemman kerran. Ehkä se liivate ei sitten olekaan niin iso paha kuin olen ajatellut. Ja olenhan minä sitä käyttänyt, mutta yleensä vain puolittanut ohjeissa mainitun määrän.


Tämä kakku syntyi kuitenkin ilman liivatetta. Sulatettu tumma suklaa jämäköitti massan niin, ettei muuta tarvittu kakun kasassa pitämiseksi.

Kakkujen koristelu on yleensä ollut meikäläiselle jotenkin vaikeaa tai haastavaa. Ajatustasolla luomistyö kyllä onnistuu mutta toteutus ei ole aina vastannut sitä päässäni olevaa ideaa ja ajatusta. 
Tämä tällainen *ripottele ronskilla kädellä* -tyyli taas tuntuu aika hauskalta, ja tekee heti leivonnaisesta kutsuvan ja herkullisen. Ja tämähän on vielä helppoakin! Senkus vain tiputtelee marjoja ja murustelee keksejä kakun pintaan ja valmista on. Tästä taitaakin tulla se minun juttuni.


Pohja:

150 g digestivekeksejä
50 g voita

Täyte:

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
200 g Valio Viola vaniljatuorejuustoa
100 g tummaa suklaata sulatettuna

Koristeena
vohvelin murusia & tuoreita mansikoita

Vohvelinmuruset ja -palaset antoivat sekä näyttävyyttä että kivaa struktuuria suutuntumaan. Tuoreet mansikat taas toivat kakkuun raikkautta. Koristeet kannattaa laittaa vasta vähän ennen tarjoilua, etteivät ne vety turhaan jääkaapissa. Kakku on hyvä tehdä edellisenä päivänä ja antaa vetäytyä jääkaapissa yön yli. 

Nyt täytyy lopetella, ulkona näyttäisi ukostavan. Parempi sammuttaa tietokone, ettei iske salamat koneeseen. Tässä jo muutenkin on vähän orpo olo kun ei ole kunnon kameraa käytössä. Olen sentään jo saanut tilattua sen mutta sen saapuminen näyttää vain kestävän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti