tiistai 21. kesäkuuta 2016

Puukiekkoja puutarhaan


Puukiekot on kivoja ja monipuolisia. Ne vain ei ole aina niin helposti saatavissa. Onneksi suvusta löytyy metsuri ja puita. Olen aiemmin käyttänyt kiekkoja sisustuselementteinä, maalannut niitä liitutaulumaalilla ja tehnyt keittiön seinälle kollaasin. 

Nämä kiekot ovat odottaneet paikkaansa jo jonkin aikaa, ja varastossa odottaa vielä kassillinen lisää. 


Näissä kiekoissa on jännä kuviointi keskellä, kuin keijukainen tai enkeli. Tuon kuvion takia minä puun otinkin talteen. 
Näille ei ole tehty hionnan lisäksi muuta käsittelyä. Lakkaus voisi olla hyvä vaihtoehto, mutta nämä kappaleet ovat jo hieman halkeilleet, joten saavat pysyä tällaisina.

Isä oli nähnyt kirpparikierroksella tällaisesta kiekosta tehdyn naulakon ja niinpä hän teki samanlaisen itse. En tiedä mikä oli kirpparilla ollut vastaavan hinta mutta eipä sen tekemiseen itsekään paljon aikaa ja vaivaa mennyt. Porakone, liimaa ja muutama puutappi. 


...Ja valmista tuli!


Riippuva avainnaulakko on valmis käyttöön!


Onko puukiekot sinulle tuttu juttu? 
Miten olet käyttänyt niitä hyödyksesi tai mitä kivaa olet niistä luonut?


2 kommenttia:

 1. Me ostettiin tyttären kanssa sellaisia soikeita puukiekkoja joulumessuilta. Tyttö laittoi niihin liimataulutarraa ja vävy porasi reiät ripustusnaurua varten. Niistä tuli kivoja joulutervehdyksiä. Itse en ole vielä omille kiekoilleni keksinyt käyttöä. Kiekot maksoivat muistaakseni euron kappale! Tuli siinä puulle hintaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, moni tuote ylihinnoitellaan. Kaikilla vain ei ole mahdollisuuksia saada puuta saati kiekkoja, joten ne täytyy sitten ostaa muualta.
   Nuo joulutervehdykset olivat varmasti kauniit ja monikäyttöiset!

   Poista