lauantai 2. heinäkuuta 2016

Bataattijäde!


Bataatti ei kyllä ihan heti tule mieleen kun ajatellaan jäätelöä. Banaania sen sijaan käytetään usein pohjana vaihtoehtojäätelöissä ja muutoinkin se kuuluu perusmakumaailmaan jäätelöpiireissä.

Mutta uskokaahan, bataatti sopii yllättävän hyvin jäätelöön! Sen pehmeä ja makea maku ja samettinen olemus ovat hyviä ominaisuuksia jäätelössä.
Löysin reseptin Jäätelökirjasta /Cozy Publishing ja raaka-aineiden erikoisuus houkutteli kokeilemaan. Jostakin syystä, sattumalta tai vinkkinä yläkerrasta, olin juuri ostanut bataattia ilman se kummempaa syytä. Onneksi ostin, koska ilman sitä olisi tämäkin ohje jäänyt testaamatta. Minä kun olen malttamaton, pitäisi heti testata, en jaksa odotella pitkään.


Muokkasin ohjetta jonkin verran, lähinnä siitä syystä ettei osaa raaka-aineista löytynytkään kaapeista. Mutta päätin silti testata omalla tavallani. Hyvä tuli!

Tässä siis minun versioni ohjeesta:

Puolikas bataatti (n. 2,5 dl soseena) keitettynä ja muussattuna
1 banaani
2 rkl juoksevaa kookosöljyä
2 tl piparkakkumaustetta

Tee näin:
Keitä bataatti kypsäksi, muussaa se ja pakasta.
Paloittele banaani ja pakasta sekin. 
Anna bataatin ja banaanin kohmettua hyvin pakkasessa, ja laita ne sen jälkeen tehosekoittimeen kookosöljyn kanssa. Sekoita tasaiseksi massaksi. 
Lisää lopuksi piparkakkumauste ja sekoita uudelleen
Pakasta massa vielä kerran niin, että rakenne muuttuu pehmismäiseksi.
Nauti!

Alkuperäisessä ohjeessa oli lisäksi taateleita, pähkinävoita ja kookosmaitoa. Itseltäni ei löytynyt näistä kuin kookosmaito mutta päätin kokeilla miten massa muotoutuu ilman sitä. Kookosmaito toisi seokseen kermaisuutta mutta toimii tämä ilmankin.

Terveellinen vaihtoehto herkulle!
Täytyy palata kirjan pariin ja testata muutama muukin ohje.1 kommentti: