maanantai 4. heinäkuuta 2016

Mustikkatryffelit!


Mainoksessa kysyttiin, mihin valo katoaa. Minä voisin kysyä mihin aika katoaa. Yhtäkkiä sitä vain havahtuu, että moni asia on jäänyt tekemättä tai unohduksiin. Ei välttämättä mitään isoja juttuja, mutta joitakin sellaisia mitkä on aiemmin olleet osa omaa arkea ja omia puuhasteluja.

Yksi niistä on ideoiden etsiskely, yleensä Pinterestistä. Sinne olen koonnut ja täyttänyt kansioita asioista joista tykkään, jotka kiinnostavat ja joita tahtoisin kokeilla. Tässä taannoin törmäsin sattumalta mustikkatryffeleihin. Ihastuin heti niiden kauniiseen väriin. Minusta mustikan violetti sävy on kerrassaan hurmaava! Sininen on taas ihan eri asia, se on melkoisen luonnoton väri ruoassa, vaikka sitä löytyy eri sävyisinä ja sitä saa aikaan luonnollisin keinoin. Muutama vuosi sitten kehittelin keittiössäni sinisen sävyjä sateenkaarikakkua varten. Punakaalista ja soodasta saa luotua sinisen sävyjä, mutta ainakaan silloin en onnistunut siirtämään sävyä kakkutaikinaan. Mustikasta sen sijaan saa kauniita sinisen ja lilan sävyjä.


Suomenkielisiltä sivuilta en löytänyt vastaavaa reseptiä, sitä johon ihastuin. Ja siinä oli käytetty itselleni vieraita mittoja. Päätin sitten kasata ohjeen itse ja kokeilla mitä tulee. Alkuperäisessä ohjeessa oli lisäksi käytetty mustikkajauhoa ja sitäkin tahtoisin joskus kokeilla valmistaa. Minua vain hieman mietityttää sähkönkulutus ja energian menekki, uunia pitää nimittäin pitää päällä yön yli ja ehkä pitempäänkin, 50*asteessa onneksi vain.


Tein mustikkatryffelit tällä ohjeella:

200 g valkosuklaata
1/2 dl kermaa
20 g voita

Aineet kattilaan ja sulattelin massan sulavaksi ja sileäksi miedolla lämmöllä.
Otin pakkasesta jäätyneitä mustikoita n. 1/2 dl ja murskasin ne haarukalla. Sekoitin mustikat suklaamassan joukkoon ja laitoin massan jääkaappiin siksi aikaa, että massa jähmettyy kunnolla. Itse pidin kattilaa kylmässä 10 tuntia, mutta vähempikin varmasti riittää.

Hieman ennen tryffeleiden pyörittelyä otin massan jääkaapista huoneenlämpöön pehmenemään. Sitten vain lusikoin massaa kämmenelle ja pyörittelin palloiksi. Lopuksi vielä tryffelit jääkaappiin oleentumaan ja jähmettymään. Eiköhän ne viimeistään huomenna tule syötyä, öhm...Tuosta määrästä tuli n. 20 kpl.


Herkuttelemisiin!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti