tiistai 19. heinäkuuta 2016

Ruostemaalin testaustaRuoste

ihastuttaa ja vihastuttaa.
Se on toisen kaunistaja, toisen rumentaja.
Riippuu siis kohteesta mihin se sopii. Itse tykkään kovasti ruosteisesta ilmeestä sisustustuotteissa ja koriste-esineissä. Aiemmin ruosteesta yritettiin päästä eroon ja nyt ruosteinen ilme on IN. Ruosteista pintaa saa luotua muun muassa erilaisin efektimaalein.

Mastonin uutuus spraymaali Rust effect (400ml) sopii metalli-, puu-, kivi-, pahvi-, lasi- ja muoviesineille. Se on valumaton, ei murru iskuista ja kestää hyvin auringonvaloa. Se muodostaa vahvan, sään ja kosteuden vaihteluja kestävän pinnan ja on aina päälle maalattavissa, ja se soveltuu sekä sisä- että ulkokäyttöön.

Ruoste efektimaali on akryylipohjainen koristemaali. 


Kun kuulin tästä uutuustuotteesta, innostuin heti! Halusin kokeilla sitä sekä sisustusjuttuihin, että ulkona oleviin kohteisiin. Tämä jo aikaa nähnyt ja kulahtanut muovituoli sai kauniin punaruskean maalipinnan. Maalausjälki on karkea ja maalin seassa on pieniä metallihiukkasia, jotka luovat aidon ruosteen tuntua.


Maalaaminen oli todella vaivatonta ja nopeaa! Vaikka purkin kyljessä sanotaan kuivumisajaksi 20 minuuttia, ainakin tässä tapauksessa se kuivui silmissä. Pystyin kääntelemään ja koskettamaan tuolin pintaa heti maalin suihkuttamisen jälkeen. Spraypullo toimi kuin unelma, maalia tuli tasaisesti ja siististi, pulloa oli helppo ja kevyt käyttää eikä pullo jumittunut kertaakaan. Maali on todella riittoisaa ja peittävä tulos saadaan nopeasti. En ole aiemmin tällaiseen tuotteeseen törmännyt. Spraymaalien kanssa on aina ollut ongelmana suihkeen epätasaisuus, pullon jumittuminen ja raskas käyttö, sekä maalin valuminen. Mitään tällaisia ongelmia ei Mastonin maalin kanssa ollut.


Voin siis suositella tätä kaikille! Minulla on jemmassa vielä muutama kohde mihin aion maalia kokeilla. Toki jos oikein aidonkaltaista ruostepintaa tahtoo, niin se täytyy sitten toteuttaa vaikka koristemaalauksen keinoin. Tällä Rust Effect -maalilla maalaustulos ja pinta on tasainen, harva luonnollisin tavoin ruostunut esine kuitenkaan ruostuu näin siististi.

Muovituotteet on hyvä käsitellä Maston Muovipohjamaalilla ennen Rust effect-maalia ja lopuksi 
 suihkuttaa Acrylcompin mattalakkaa suojaamaan kulutukselle alttiita kohteita.2 kommenttia:

  1. Tuoli oli kuin ihan oikea rautatuoli. Aika kivan pinnan jättää, ihastuin.

    VastaaPoista
  2. Tulipa kivan näköinen. Täytyy painaa mieleen tämä ja kokeilla joskus itsekkin :)

    VastaaPoista