keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

VillaAnnala


Monesti sitä tulee vähän aliarvioitua omaa kotipaikkaa. Palvelut on vähäiset ja valinnanvaraa on vähän. Onhan se tietysti todettu juttu mutta pitäisi osata katsoa myös positiivisella asenteella oman paikkakunnan juttuja. On tämä silti minun kotikaupunkini ja vaikka puutteita ja vikoja löytyykin, en silti kovin helposti tästä luovu. Juuret ovat syvällä ja tunnetasolla tärkeä. Koti. Ja rakkaat lähellä. Turvaverkko on kuitenkin todella tärkeä asia ja sen huomaa varmasti viimeistään silloin kun sitä ei ole lähettyvillä tai saatavissa. Kaikki eivät ole niin onnekkaita, että turvaverkon omistaisivat.


Tämä erikoinen, kaunis ja hieman salaperäinen paikka löytyy Lapualta, Lankilankoskelta.
Täällä sijaitsee Annalan kutomo ja viime vuosien aikana tänne on perustettu myös Villa Cafe & Shop, josta saa pientä purtavaa ja kupposen kuumaa juomaa. Pienen ja tunnelmallisen tilan sisältä löytyy myös myymälä, jossa myydään Annalan kankaiden lisäksi sisustus- ja somistustuotteita.


Kävimme perheen kesken tutustumassa liikkeeseen. Vaikka se on suhteellisen lähellä kotiamme, tulee täällä silti vierailtua turhan harvoin. Tällä kertaa etsimme äitini kanssa kangasta sohvan verhoilua varten ja samalla tietysti kiersimme sisustuspuolen ihastellen lävitse. Kaikkea pientä ja suurta katseltavaa. Tekstiilejä, lasitavaraa, valaisimia ja huonekaluja.


Tila on todella tunnelmallinen ja ilmapiiri on lämmin. Tänne voisi jäädä asumaan. Ulkona on terassi katoksineen, pöytineen ja tuolineen. Maisemat ovat upeat. Koskimaisema, rinnetontti, joen uoma ja runsaasti vanhoja puita ja villiviinit roikkuvat runsaina tiilisten seinien peittona.


Tänne täytyy toistekin päästä. Ehkäpä ilman lapsia voisin katsella ja tutustua tuotteisiin tarkemmin. Myymälässä on runsaasti pientä kiinnostavaa tavaraa, jotka helposti tarttuvat pikkuväen sormiin ja sitten saa pelätä mikä helähtää lattialle ja rikkoutuu. Rentouttavampaa katsella kun ei tarvitse koko aikaa huolehtia muista.


Tykkään myös katsella sillä silmällä tuotevalikoimaa, että mitä kotimaisia tuotteita löytyy. Mm. Aamumaan luomusaippua osui silmiin.


Tänä päivänä Annalan kutomo on valmistanut jo yli 60 vuotta korkealaatuisia sisustuskankaita kotien ja teollisuuden tarpeisiin. Tehtaan johdossa on Hanna Kortesoja ja yritys toimii jo neljännessä polvessa. Annalan asiakaskunta koostuu mm. verhoilijoista, huonekalutehtaista, vene – ja autoteollisuudesta, hotelleista, julkisista tiloista sekä tavallisista kodeista.

Annala on ainoa jäljellä oleva suomalainen huonekalukankaita valmistava yritys ja haluamme palvella kotimaisuutta arvostavia asiakkaitamme seuraavatkin 60 vuotta valmistamalla laadukkaita kankaita suomalaisiin koteihin. Annala kutoo ainoastaan Suomessa ja tekee kokonaisvaltaista työtä kotimaisen tuotannon eteen.

1 kommentti: