maanantai 11. joulukuuta 2017

11.luukku - Panosta pakettiin

Pakettien tekeminen on mukavaa ja uusia paketointi-ideoita syntyy tehdessä. Jotakin erikoista oli mielessä ja hakusessa tälläkin kertaa, vaikka minun paketoimat paketit varmasti jokainen on jo oppinut tuntemaankin - aina sitä ekoilua - mutta nyt päätin kokeilla jotakin ihan erilaista. Neliönmuotoinen paketti on kylläkin paketoitu ekopaperin kaltaisella lahjapaperilla mutta pitkänomaisen paketin tein itse kartongista. Leikkasin tarvittavankokoiset palat pohjaksi ja kanneksi ja taittelin muotoonsa. Helppoa! Kukkaset piirsin vapaalla kädellä paperiin ja leikkasin kaksi erikokoista mutta samantyylistä kukka-aihiota ja nidoin ne yhteen vihreän lehtiosan kanssa. Kukkaset on kiinnitetty kaksipuoleisella vahvalla teipillä kiinni pakettiin. Tagi on liitetty mukaan myös, sen mukana tulee pieni jouluruno ja tietysti lahjan saajan nimi.


Pidän värikkyydestä ja runsaudesta vaikka paketointityylini onkin useimmiten maanläheistä.  Myös valmiita lahjapusseja voi koristella ja tuunata monella tavalla. Kokeile esimerkiksi paperikoristeita, tarroja, kakkupapereita, stanssattuja muotoja, kiiltokuvia tai luonnonmateriaaleja.


Ihastelen aina vesiväreillä maalattua pintaa, se on jotenkin niin ihanan eläväinen ja monivivahteinen, värit yhtyvät toisiinsa kauniisti ja luovat uusia sävyjä. Yritän siis sanoa, että vesiväreillä maalaamalla saa tehtyä itse kaunista lahjapaperia!

Vinkki! Levitä useampi isompi paperiarkki pöydälle tai lattialle ja anna lasten kuvioida ne vesiväreillä tai muilla väreillä. Lapset saavat kivaa tekemistä ja samalla valmistuu persoonallista ja käyttövalmista lahjapaperia.

Ja  jos kankaanpainomenetelmät ovat tuttuja, myös sitä tekniikkaa voi käyttää paperin kuvioimiseen.


Klikkaa tästä jos kaipaat seulapainosta lisäinfoa, linkin takaa löytyy ohjeet myös painoseulan tekoon.

Myös näihin paketteihin on käytetty painomenetelmää mutta seulan sijaan käytin itse leikattua sabluunaa ja tuputin värin sabluunan läpi paperille.

Jos kaipaat ytyä, niin näissä paketeissa musta, kulta ja pelkistetty ilme luovat kivan kontrastin.

On aina mukava saada paketti, jonka tekemiseen on nähty vaivaa. Se kertoo, että olet lahjan antajalle tärkeä.

Iloa ja inspiraatiota paketointiin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti