lauantai 9. joulukuuta 2017

9.luukku - Kortit & paketit - ideoita!


 Onko joulukortit vielä tekemättä ja lähettämättä?
12.12. on viimeinen päivä postittaa sillä punaisella kuorella, muutoin viimeinen päivä on 20.12. Vielä siis ehtii väkertää pikaiset joulukortit. 

Postimerkkien hinnat ovat tosin kyllä jo niin korkeat, että ainakin meillä on korttien lähettäminen vähentynyt huomattavasti. Ensijaisesti siis kortit lähtevät kummeille ja omille tädeille, enoille ja sedille (sekä minun että miehen). Kolmisenkymmentä korttia tuli tehtyä silti tänäkin vuonna. 


 Ajatustasolla rakastan runsautta ja kerroksellisuutta mutta jostakin syystä päädyn aina näihin simppeleihin malleihin, toki mukaan on kiva ujuttaa aina jokin juju. Rouheus on myös sellainen piirre mikä tulee entistä useimmin esiin. Ennen paljaan niitin näkyminen kortissa oli katastrofi ja nykyään niitä tulee laitettua muutama ylimääräinenkin, ihan vaan koristeeksi.

Kirjansivut ja ekokartonki ovat lempparimateriaalejani. Näissä tässä postauksessa esiintyvissäkin korteissa nämä materiaalit ovat vallalla. Nappaa siis vapaasti idea ja pari jos jokin miellyttää silmää!

 Pakettikortit ovat toinen lukunsa, joita tulee tehtyä jouluisin. Kauniiden pakettien tekeminen on ihanaa ja on aina mukavaa suunnitella pakettien ulkonäkö joko lahjan saajan mukaan tai paketin sisällön perusteella. Perinteisen paketoinnin lisäksi voi tehdä itse pusseja lahjapaperista tai vaikka tapetista tai sanomalehdistä. Pakettikortiksi sopii kävyt, puukiekot ja muotoonleikatut tagit pahvista, kartongista tai kierrätysmateriaaleista! Leimoilla, tarroilla ja teipeillä saa nopeasti hauskoja koristeita ja jos piirustustaitoa riittää niin itse piirtämällä saa persoonalliset ja uniikit pakettikortit.


Lahjapaperin käytön sijaan voi lahjaboksit tehdä alusta alkaen itsekin. Netistä löytyy lukuisia ohjeita ja malleja jos jonkin mallisiin rasioihin. Mutta onnistuu ne ilman kaavaakin kun vähän vain pistää hoksottimet töihin. Eikä se oikeasti ole niin justiinsa, vaikka vähän vinoon jokin sauma menisikin, sehän voi olla tarkoituksellista (tai voit perustella asian siten).

Lisää paketointi-ideoita löydät 'paketointi' -hakusanalla blogistani.

Iloa & inspiraatioita!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti