perjantai 1. joulukuuta 2017

Suvikukkasia-joulukalenteri 2017

Hyvää joulukuuta! 

Tänään on todellakin jo joulukuun ensimmäinen päivä, ei meinaa pysyä ajankulun kyydissä. Joulukuun käynnistyessä myös joulukalenterit starttaavat käyntiin. Itselläni nämä päivät ensimmäisestä sinne 24. päivään ovat aika kiireisiä jo senkin takia, että minulla on pakonomainen tarve osallistua jokaiseen mahdolliseen joulukanteriarvontaan netissä. Ja niitähän riittää, laskeskelin joskus, että osallistuin hyvä ettei 80 eri kisaan. Joskus jotain voittoja on tullutkin mutta ei enää niin usein kun osallistujienkin määrät ovat nousseet hurjasti somen vaikutuksesta. 

Täällä blogissakin käynnistyy tänään Joulukalenteri, jossa jaan päivittäin jouluisia DIY-ideoita. Luukuista  löytyy askartelua, leivontaa ja kirjavinkkejä. Ehkä jossakin luukussa piileksii myös arvonta. Tervetuloa mukaan!


Joulukuun ensimmäisestä luukusta paljastuu kirjansivuista tehdyt Enkelinsiivet. Nämä on todella helppo tehdä, tosin aikaa menee jonkin verran  ruusukkeiden tekoon. Mutta esimerkiksi iltapuhteina paperiruusukkeet valmistuvat silti parissa tunnissa. 

Minä leikkasin paperit ruusukkeisiin piparinmuotoisella lävistimellä, mutta ne syntyvät ihan yhtä hyvin leikkaamalla kirjansivuista käsin pieniä yhdenkokoisia kiekkoja. 
Laitoin yhteen ruusukkeeseen 5-7 kiekkoa päälletysten, nidoin nitojalla keskeltä kiinni ja rypistelin paperikiekot ruusukkeen muotoon.

Leikkasin pahvista siipien muotoisen kappaleen ja liimasin ruusukkeet siihen kaksipuoleisella teipillä. Lopuksi kiinnitin siipiin ripustusnarun. Siivet voi halutessaan vaikka maalata spraymaalilla tai koristella höyhenillä tai muilla koristeilla. Olin itsekin aikeissa ehostaa siipiäni jotenkin mutta äitini ihastui kovasti näihin tällaisenaan, joten päätin luottaa hänen makuunsa tällä kertaa.


Jouluiloa!

Tulehan kurkkaamaan taas huomenna mitä 2. luukusta löytyy.

P.S. Siipien kaava PDF-tiedostona löytyy täältä, klik!

4 kommenttia:

  1. Tuli tosi kauniit siivet. Oma työnsä on noissa kukissa vai miksi nyt niitä sanoisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan niissä hieman työtä kyllä, mutta aika nopeasti ne silti valmistuivat. Aina kun tuli pienikin rako puuhastella omia juttuja niin silloin tämä äiti rypisteli paperikukkia :)

      Poista