lauantai 23. joulukuuta 2017

23.luukku - Aaton aaton ajatuksia


Jouluaatto kolkuttelee jo ovella. 

En sano, että joulu kolkuttelee, koska jouluhan on jo täällä. Hieman aina harmittaa kun puhutaan, että joulu olisi vain aattona. Lasketaan montako yötä on jouluun - eli aattoon - ja monille 'joulu' on ohi kun aatto on ohi. Ihmiset rakkaat, siitähän se joulu vasta alkaa. Aatto on nimensä mukaisesti päivä ennen sitä The Päivää. 

Surkuttelen jo sitäkin, että kohta ei enää kuule joululauluja radiosta. Meillä on soinut jouluradio tai Radio Aalto jo reilun kuukauden. Eikä yhtään kyllästytä. Enemmän pelottaa se, että ensi viikolla alkaa taas ne iänikuiset rallatukset ihanien joululaulujen sijaan.Tänä joulun aikana olen miettinyt sitäkin, että tätä niin sanottua joulun aikaa pitäisi venyttää edes parilla päivällä joulupäivien kumminkin puolin. Että aloittaisi joulun vieton erilaisine ruokine ja perinteineen jo viikon 51 alussa ja jatkaisi sinne vuoden vaihteeseen asti. No taitaa siinä tulla enemmän kuin pari päivää. Äitini sanoi ehdotelmaani, että hän  ei ainakaan jaksa niitä jouluruokia syödä paria päivää kauempaa. Mutta ei tarkoitus olisikaan samaa ruokaa syödä kahta viikkoa putkeen. Mikä tosin on kai silti aika normaalia arkena, siis se että saatetaan syödä perunoita ja kastiketta joka päivä. 

Vielä en silti ottanut käytäntöön tuota suunnitelmaani. Ehkä ensi vuonna? Tälle vuotta on ollut niin paljon kaikkea ylimääräistä ajateltavaa, että en ehkä olisi jaksanutkaan panostaa venytettyyn jouluun.

Mutta, toivotan teille hyvää aaton aattoa! Olisi mukava kuulla millaisia jouluperinteitä teillä on. Omaani on aina kuulunut joulusauna, joulurauhan julistuksen kuuntelu ja joululounas perheen kanssa. En osaisi ajatella, että viettäisin joulua missään muualla kuin perheen parissa. 


Psst. Pikainen joulukranssi syntyy havuista, kävyistä ja koristeista. Kranssin pohjana on pajuvanne, jonka taivutin pajun oksista ja oksat kiinnitin yhteen metallilangalla. Yhteen kranssiin meni ehkä 2-3 pitkää (ja isoa) kuusenoksaa, joilla päällystin pajuvanteen metalli/rautalangan avulla. Asettelin siis kuusenoksat vanteen päälle ja sidoin oksan sieltä täältä löyhästi kiinni vanteeseen. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti