torstai 14. joulukuuta 2017

14.luukku - Ekoilijan koristeita!


Viime jouluna tein puukiekoista joulukuusenkoristeita. Koristelin kiekot polttokynällä ja leimaamalla. Tänä jouluna ajattelin tehdä uusia samalla tekniikalla, mutta päätin kuitenkin nopeuttaa prosessia ja oikaista hieman. Kirjoittelin kiekkoihin permanent-tussilla jouluisia sanoja ja levitin venelakkaa päälle. Lakkaus ei ole välttämätön mutta jos kiekot laittaa ulos, kestää teksti säänvaihteluja paremmin. Ajatuksenani oli koristella näillä ulko-oviin tekemäni havukranssit.


Leikkaa kiekkoja kuivasta puusta, esim. pyöreästä saunahalosta tai metsästä löytyneestä oksasta (kuivata ensin). Sahaaminen onnistuu sahallakin mutta siistimmän ilmeen saa aikaan esim. jiirisirkkelillä. Käsisahalla sahatut pitää tarpeen vaatiessa hioa, jotta kuviointi onnistuu paremmin. Poraa pienellä poranterällä reiät kiekkoihin ja laita ripustusnarut paikoilleen.


Kokeile erilaisia tekstejä ja kuviointeja!


Kiva idea olisi myös tehdä puukiekoista - aineeton - joulukalenteri! Leikkaa 24 0,5-1 cm paksuista kiekkoa, kirjoita jokaiseen toiselle puolelle numerot 1 - 24 ja toiselle puolelle jokin viesti. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti