sunnuntai 23. syyskuuta 2018

Kransseja kiepsauttelemalla

Angela Production

Tällä myrskyllä ei kyllä mikään mikä ei ole naulattu kiinni pysy paikoillaan ulkona, onneksi siirsin ajoissa kranssini sisätiloihin. Tuuli tuivertaa yössä niin kovaa, että pelkään kotikadun koivujen napsahtavan poikki. Onneksi sähköt kuitenkin toimivat, muuten jäisi yön tunnit hyödyntämättä blogin parissa.

Syysteemalla siis ollaan matkassa. Ja kransseja syntyi tällä kertaa. Sain jokin aika sitten askartelupaketin postista ja sen sisällön pohjalta sitten ideoin näitä. Paketissa oli mm. ihania nauhoja, lasihelmiä ja askartelukukkia. Kranssipohja oli minulla jo valmiina olemassa, todella harvoin tällaisia pohjia käytänkään koska teen pohjat normaalisti itse oksista ja risuista. Mutta kun kranssipohja varastosta turhan panttina oli niin miksi en sitä hyödyntäisi. 

Kiepsautin leveää nauhaa kranssin ympärille ja tein pitkistä lasihelmistä himmelityylillä koristeen kranssin keskelle. Vaaleankeltaiset kukkaset tein itse anopilta saamastani vuorikankaasta. Kukat on tehty leikkaamalla erikokoisia kiekkoja kankaasta ja polttamalla kiekkojen reunat siten, että kangas sulaa ja käpristyy. Lopuksi kiekot ladotaan päällekäin isommasta pienempään ja ommellaan parilla pistolla kiinni toisiinsa. Helppoa! Leikkasin lisäksi vielä huovasta kukille lehdet.Toinen tekemäni kranssi on ehkä enemmän minun tyyliseni. Tuo ensimmäinen valmistui sillä ajatuksella, että antaisin sen lahjaksi eräälle tärkeälle ihmiselle, joka arvostaa käsillä tekemistä. 

Tässä kranssissa tai seppeleessä yhdistyvät itselleni ominaiset materiaalit kuten aidot oksat, nauhat ja kukkaset. Hyvin yksinkertaista mutta silti uniikkia ja persoonallista. Rakastan kaikkea boheemia ja romanttista joten tämä sopii siihen kuvaukseen hyvin.


Kiepsautin oksat kehäksi, käytin ruusupensaan oksia koska ne olivat sillä hetkellä käytettävissä. Yleensä suosin perinteisempiä vaihtoehtoja kuten koivua, pajua tai vaikka villiviinin köynnöksiä. En viimeistellyt tai siistinyt kranssipohjaa pahemmin vaan annoin ylimääräiset oksanpätkät jäädä törröttämään. Viimeistelin kranssin paperikukkasilla ja ohuilla satiininauhoilla.


Kiinnitin paperikukkaset niiden omilla rautalangoilla kiepsauttamalla ne kranssiin kiinni. Nauhatkin kiinnitin samalla tavalla, kiepauttamalla ne kranssiin kiinni. Leikkasin nauhat silmämääräisesti eripituisiksi ja sommittelin ne värien perusteella kranssiin. Lopuksi leikkasin ylipitkät nauhanpätkät lyhyemmiksi ja laitoin ripustuslenkin paikoilleen. 

Kranssi sopii täydellisesti ulko-oveemme joka on väriltään tummanvihreä.
Nauhat, kukkaset ja lasihelmet Angela.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti