maanantai 3. syyskuuta 2018

Paidasta pöksyt - ompele isosta pienelle


Tässä on sitä ideaa mistä minä pidän. Kierrätystä ja uuden luomista. Olen noudattanut itse tätä samaa linjaa jo vuosia, olen kerännyt vanhat käytöstä poistetut vaatteet ja tekstiilit kaappiin odottamaan myöhempää uusiokäyttöä. Lapset ovat saaneet vauva-aikana housuja ja paitoja ja pesulappuja isänsä vanhoista T-paidoista, tytölle olen tehnyt röyhelömekkoja myös niistä teepaidoista. Äitini on tuonut vanhoja vaatteitaan minulle josko keksisin niistä jotakin uutta. Vielä kun tällaisen ideakirjan saisi aikuistenkin koossa, eli ideoita miten luoda uusia vaatteita ja asusteita jo olemassaolevista tekstiileistä. Tällaiset ideat ovat nimenomaan ekologisia, järkeviä ja persoonallisia.

Paidasta pöksyt kirjassa vaatteita saavat perheen pienimmät. Ideoita kirjasta löytyy yhteensä 35 kaavojen kera. Ompelutöissä hyödynnetään kankaiden lisäksi myös nyörit, nauhat, napit ja vetoketjut. Kaikki mahdollinen otetaan talteen tulevaa käyttöä varten, osia voi sitten yhdistellä monilla eri tavoilla lopullisessa työssä. 

Kirjassa ei ole erillistä kaava-arkkia vaan kaikki kaavat on piirretty kansien sisäpuolelle. Näillä kaavoilla vaatteet valmistuvat noin puolivuotiaalle vauvalle. Sen sijaan jos haluat tehdä samoilla kaavoilla vaatteita hieman isommille lapsille niin kirjasta löytyy ohjeet miten suurennat kaavoja "manuaalisesti".

Mallit ovat suloisen somia, pilkkuja ja rusetteja. Kirjasta löytyy näppäriä kankaankuvioimiskeinoja, joilla saa heti uutta pirteää ilmettä vanhalle kankaalle. Kangasta voi kuvioida vaikka porkkanan avulla! Ideat ja mallit on luotu juuri sillä mentaliteetilla, että kaikki valmistuu nopeasti ilman turhaa pähkäilyä. Kaavojen toteutuksissa on monia kivoja yksityiskohtia.

Potkupukujen ja haalareiden lisäksi kirjan kaavoilla syntyy erilaisia asusteita kuten kauluksia ja rusetteja. Näiden lisäksi löytyy myös tumppuja, sukkia, kengät, peittoja ja tyynyjä. Ja tietysti äidillekin jotakin pientä kivaa.

Jos tykkäät ompelemisesta, DIY-ideoista ja kierrätyksestä, tämä kirja on juuri Sinulle!

Paidasta pöksyt
Larsson Linnea


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti