maanantai 3. syyskuuta 2018

Kaikkeuden sylissä

Verhon toisella puolella

Onko siellä mitään? Olen aina ollut varma ja luottavainen, että tietenkin on. Kevään kokemusteni pohjalta olen kuitenkin alkanut epäillä ja menettää uskoani Taivaan olemassa oloon. Kun hartaasti toivomiasi merkkejä ja viestejä ei kuulu eikä näy sitä alkaa mieli pohtia kaikenlaisia skenaarioita. Ja silloin kun usko on koetuksella tarvitaan vahvistusta. Ja sitä onneksi sain, tämän kirjan kautta. 

Kaikkeuden sylissä pohjautuu laajalti tieteeseen ja teoriatietoon, mutta kirjan punainen lanka on kuitenkin yritys yhdistää tiede ja henkisyys. Näitä kahta ei pahemmin samassa lauseessa näe, useimmiten ne laitetaan toisiaan vastaan. Tiede usein kumoaa kaiken sellaisen mitä ei voi suoralta kädeltä todentaa. Näin ajatteli myös kirjan kirjoittaja Eben Alexander. Hän on pitkän linjan neurokirurgi, joka vaipui koomaan vuonna 2008. Kaiken järjen mukaan hänen ei olisi pitänyt mitenkään selviytyä sairaudestaan kooman jälkeen mutta kuin ihmeen kaupalla hän parani, ja jo muutaman kuukauden kuluttua hän oli parantunut lähes entiselleen. Koomansa aikana, jolloin minkäänlainen aivotoiminta ei ollut mahdollista, hän koki kuitenkin jotakin järisyttävää. Kuolemanrajakokemuksen, joka mullisti hänen elämänsä, ajatuksensa ja arvonsa. 

Tämä kirja on jatkoa suurmenestykseksi nousseelle Totuus taivaasta-kirjalle, jossa kuvattiin tarkoin Ebenin matkaa Taivaaseen, ja takaisin. Kaikkeuden sylissä on erittäin mielenkiintoinen, tosin hyvin teoreettinen teos, jossa tieteen avulla selitetään ihmisen tietoisuutta, kuolemanrajakokemuksia sekä henkisyyttä sen koko kirjossaan. 

On hyvin mielenkiintoista lukea aiheesta, joka kiinnostaa ja joka tuntuu itselleen läheiseltä, ja vielä kiehtovampaa on lukea siitä tieteen näkökulmasta. Tutkimuksia henkisistä kyvyistä ja kokemuksista on tehty yllättäin paljon ja ainakin minuun ne tekevät suuren vaikutuksen. Kirjassa kerrotaan myös monista muista vaihtoehtoisista tavoista miten itse voi päästä tutkimaan omaa tietoisuuttaan ja sitä kautta vahvistamaan henkisyyttään, siis vaihtoehtoja kuolemanrajakokemuksille. Nimittäin vastaaviin kokemuksiin voi päästä käsiksi muutoinkin. Tällaisia ovat mm. binauraliset äänitteet, meditaatio, hypnoosi. Myös regressioterapiasta ja meedioiden avusta puhutaan ja näiden hyödyistä ihmisen hyvinvoinnille. Binauraliset sykkeet ovat kiehtovia ja niitä voi käyttää myös esimerkiksi uniongelmiin ja rentoutumiseen. Regressioterapia houkuttelee kovasti koska olen aina kokenut olevani jotenkin irrallinen tai ulkopuolinen ja tahtoisin löytää siihen syyn. Meedion tapaaminen on ollut mielen ja sydämen päällä jo vuosia, ja nyt vielä enemmän.

Kirjan sanoman voisi kiteyttää siihen, että jokaisella on mahdollisuus löytää oma roolinsa maailmankaikkeudessa ja sitä kautta tehdä yhdessä muiden kanssa tästä maailmasta parempi paikka, jossa rakkaus ja valo loistavat. Ihmiskunnan on jo aika herätä nykytilasta, joka sisältää ihan liikaa negatiivista energiaa, sotia ja pahuutta. Keskittymällä hyvään on ainoa tie parempaan tulevaisuuteen.

EBEN ALEXANDER
Kaikkeuden sylissä
Neurokirurgin matka tietoisuuden ytimeen
WSOY 2018



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti