perjantai 21. syyskuuta 2018

Helpot gluteenittomat kaurasuklaapallot!Kuka muistaa lapsuudesta ne itsetehdyt kaurasuklaapallot? Aloin tosin jo miettiä, että olenko nähnyt unta koko asian suhteen. Muisto niistä herää aina uudelleen kun saa maistaa niitä Ikeassa myytäviä kookossuklaapalloja. Ne on niiin hyviä!

En löytänyt reseptiä enää mistään niihin lapsuudessani tekemiini (tai unessa näkemiini) palloihin joten kehittelin uuden. Nämä uudet on hieman terveellisempiä kun sokeri on jäänyt reseptistä kokonaan pois, paitsi vaniljasokeria on aina pakko hipsuttaa joka paikkaan niin ihan sokeriton ei ohje ole. Vaniljasokerin voi tietysti jättää poiskin, kun se ei niin hallitseva maku ole, tai vaihtaa sen aitoon vaniljaan.


Kaurasuklaapallot on helppo valmistaa, sen kun vaan sekoittaa kaikki ainekset sekaisin, pyörittelee palloiksi ja kuorruttaa suklaalla, tai vaihtoehtoisesti kiepsauttaa pallot kookoshiutaleissa tai kaakaojauheessa.


Gluteenittomat kaurasuklaapallot


3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
100 g taateleita
1 tl vaniljaa
2 rkl kaakaojauhetta
1/2 dl kookoshiutaleita
1/2 dl mantelilastuja
ripaus merisuolaa
1/2-1 dl vahvaa kahvia

Sekoita kaikki aineet sekaisin monitoimikoneessa (terällisessä). Minä pyöräytin ensin pelkät kaurahiutaleet hienommaksi ja laitoin sitten sekaan muut kuivat aineet sekä taatelit ja sekoitin tasaiseksi. Kahvin määrää kannattaa tarkkailla milloin koostumut tuntuu oikealta. Sen ei saa olla liian kuiva, eikä liian kostea. Koostumus, josta on helppo käsin pyöritellä palloja, on hyvä.

Ohje toimii myös ilman mantelilastuja, mutta ohjeeseen on helppo piilottaa kaikki jämät ja ylimääräiset kaapeista. Itselläni oli jostakin jäänyt mantelilastuja joten laitoin ne massan sekaan myös. 

Jos haluat pitää pallot kokonaan gluteenittomina niin käytä kuorrutukseen gluteenitonta suklaata. Meillä ei gluteenin suhteen ole ongelmaa mutta valitsen mieluusti gluteenittomia tuotteita koska ne ovat vatsaystävällisempiä.


Strösselit: Confetti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti