sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Anna lahjaksi itsetehty herkku!


Se on joulu taas ja ihmisillä kamala stressi lahjoista. Oikeastaan koko jouluinen lahjarumba on ihan outo juttu. Minkä takia ihmisille iskee ihan kauhea paniikki lahjoista kerran vuodessa, tai miksi pitää väkisin keksiä ja/tai antaa jotakin ihmisille, joiden kanssa ei välttämättä edes pahemmin muutoin vietä aikaansa. Tai ylipäätään on aika omituista, että yhtenä päivänä vuodesta annetaan lahjoja mutta muuten ei muisteta mitenkään. Paljon henkilökohtaisempaa olisi antaa lahjoja pitkin vuotta ilman mitään sen kummempaa syytä. Mutta vaikka jouluinen hössötys hassua onkin niin tykkään siitä kyllä itse. Toisinaan persoonallisten lahjojen valitseminen ja keksiminen on vaikeaa mutta tykkään siitä silti, ja kauniiden pakettienkin tekeminen on mieluisaa puuhaa. 

Lahja voi olla myös itsetehty ja useimmiten se on paljon arvokkaampi kuin mikään mitä kaupasta saa. Lahja voi olla myös syötävä juttu: itse tehty hillo, vuokaleipä, makeiset tai mausteseos on persoonallinen lahja, jonka antaja on aidosti pohtinut lahjansaajaa.

Taru Vihavaisen Syötävät lahjat on kirja, joka sisältää suolaisia ja makeita itsetehtyjä lahjaideoita. Joulun lähestyessä lahjoilla muistetaan myös muitakin kuin perheenjäseniä ja ystäviä, lahjoja annetaan myös opettajille ja kerhotädeille, tai viedään viemisenä työpaikalle tai vaikka pikkujouluihin. 

Kirjaan on kerätty herkullisia ja helposti toteutettavia reseptejä, ja esimerkiksi erilaiset mausteseokset ovat kivaa vaihtelua perinteisille leipomuksille, erityisesti jos tietää lahjansaajan mieltymyksistä. Myös erilaiset kuiva-ainesekoitukset kuten myslit ja keksiainekset ovat toimiva idea. Helppo ja näyttävä lahja kun latoo kaikki ainekset kerroksittain söpöön lasipurkkiin ja kietaisee ympärille soman vyötteen tuotesisällön kera. Mutta tietysti perinteiset pikkuleivät, maustekakut, makeiset ja piirakat ovat yhtä hyviä vaihtoehtoja myös. Näiden lisäksi kirjasta löytyy runsaasti erilaisia makusiirappeja, hilloja ja marmeladeja ja juomia. Niin ja miltäs kuulostaisi itsetehdyt suolakeksit, myslipatukat tai sipsit? Maistuis kyllä itsellekin. Ja kukas sitä estää tekemästä näitä kaikkia kirjan reseptejä itselleenkin vain tai käyttämästä niitä vaikka juhlien tarjottavina.

Kirjan on kirjoittanut leivontabloggaaja ja -kirjailija Taru Vihavainen. Hän kirjoittaa suosittua Tarun blogi - Pullahiiren leivontanurkkaa.


Taru Vihavainen
Syötävät lahjat
Readme 2016Ei kommentteja:

Lähetä kommentti