lauantai 12. marraskuuta 2016

Hiukset letille!Kiepsautan pitkät hiukseni usein leteille ja tykkään käyttää lettejä muulloinkin kuin siivotessa tai pihatöissä. Mutta usein mieleeni vain on hiipinyt ajatus ja epäilys, että olenko liian vanha käyttämään palmikoita. Että olenkohan tässäkin suhteessa jotenkin jäänyt junnaamaan paikalleni enkä tajua, että olen kasvanut aikuiseksi. Olenkin hyvin iloinen siitä, että hiusten letittäminen on nostettu taas jalustalle, ja että myös aikuiset letittävät hiuksensa. Voin siis luvan takaa ja vailla epäilystä jatkaa hiusteni kiepsauttelua.

Lettikirjoja on ilmestynyt kuin sieniä sateella ja tämä juuri ilmestynyt Letille 2. on toinen lettikirjani. Olen haaveillen katsellut youtubesta, lehdistä ja kirjoistakin erilaisia malleja ja toivonut osaavani tehdä sellaisia itsekin. Jopa ranskalainen letti tuottaa päänvaivaa kun en saa niitä suortuvia solmittua siististi ja tasaisesti, ennen annoin parin kerroksen jälkeen periksi ja väänsin letin tahallani vähän sinnepäin. Nykyään taas on ihan ookoo vetäistä letti vähän sinnepäin, oikeastaan moni tuunattu malli koostuu tavallisesta letistä, joka on sitten tehty näyttämään pörröiseltä tai rennolta. 

Letille 2. on siis jatko-osa samannimiseen, huippusuosittuun, kirjaan. Tämä kakkonen pitää sisällään mm. fantasiapalmikoita ja leffoista inspiraationsa saaneita elokuvakampauksia. Erilaisia lettimalleja erilaisille ihmisille ja tyyleille. Palmikoita muokkaamalla ja koristelemalla saa aikaan hyvin monenlaisia kampauksia, jotka sopivat niin rokkareille, punkkareille, gooteille kuin herkille keijukaistytöille. Ja malleja kirjasta löytyy sekä naisille että miehille, lyhyille ja pitkille hiuksille. Yhteensä kirjasta löytyy noin neljäkymmentä letitysohjetta ja suuri määrä variaatioita näiden lisäksi. Aluksi käydään läpi perusmallit ja tarvittavat tarvikkeet ja sitten siirrytään persoonallisten mallien pariin.

Omia suosikkejani ovat mm. pudotusletit, kalanruotoletit, liu'utetut letit ja superihanat neliosaiset intiaaniletit! Pakko kokeilla itselleni näitä, ja sitten myöhemmin omalle tyttärelle, kunhan hänen hiuksensa vain kasvaisivat tarpeeksi. Ja niin höh, mikäs estää tekemästä lettikampauksia myös pojille!

Kirjan kuvat ovat kauniita ja selkeitä. Letitysohjeet on kuvattu vaihe vaiheelta tarkasti ja huolella. Mutta jos kaipaat silti tarkempaa opastusta niin kirjan kirjoittajalta löytyy YouTube-kanava, josta löytyy opastusvideoita ja vinkkejä. Taidan suunnata sinne itsekin.

Letittelemisiin!


JENNI PETÄNEN / LAURA MENDELIN
WSOY 2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti