maanantai 28. marraskuuta 2016

Villi jouluruoka!Olipas ihanan värikäs kirja! Ei ehkä ihan perinteinen joulukirja, mutta mukavaa vaihtelua silti. Ja sitähän ulkoasullakin varmaankin haluttiin ilmentää, koska ei reseptitkään ihan mitään perus lanttulaatikkotyyliä olleet. Sami Tallberg on tunnettu kokki, jonka intohimoina ovat villiyrtit ja kasvisruoat. 

Kirjan nimen perusteella oletin ehkä hieman enemmän villiyrittien pilkahtelua resepteissä mutta niitä käytettiinkin melko maltillisesti siellä täällä mausteiden tapaan, ei siis niinkään pääruoka-aineksina. Mutta toisaaltahan se on ihan suotavaakin, varsinkin näin talvisaikaan. Voisi nimittäin osoittautua melkoiseksi haasteeksi kaivaa jostakin vaikka voikukanlehtiä tai kuusenkerkkiä. Vaikka itseltäni noita jälkimmäisiä kyllä löytyy, kuivattuina, pakastettuina ja siirappina. Siksi vihreänä aikana olisikin hyvä kerätä talven varalle kaikkea mahdollista, syötäväksi kelpaavaa siis.

Villi jouluvegaani on Into Kustannuksen uutuuskirja, johon Sami Tallberg on loihtinut aivan uudenlaisia herkkuja joulupöytään, ja kuten arvata saattaa, pääosassa ovat kasvikset.
Kirjan ohjeet ovat suunniteltu neljälle hengelle ja Sami kehottaa valitsemaan vegaaniseen joulupöytään kirjan resepteistä ainakin viisi eri ruokalajia. Siten saa parhaiten kiinni siitä, mistä kirjan ohjeissa on kyse: yllätyksellisistä makupareista!

Juomaksi purppurasumu, jossa maistuu mm. punajuuri ja ruusuvesi.
Salaatiksi ruusukaali-hasselpähkinä-salaatti, dipiksi lehtikaalipesto.
Pääruoaksi kurpitsapaisti, mustaa riisiä ja katajakastiketta,
ja lopuksi jälkkäriksi kookosmaitoon keitettyä riisipuuroa ja mansikoita.
Näin niinkuin esimerkiksi. Kirjasta löytyy runsaasti enemmänkin värikkäitä, terveellisiä, täyttäviä ja eettisiä arvoja noudattavia vatsaa ja sielua ravitsevia herkkuja.

Villiä Joulua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti