perjantai 11. marraskuuta 2016

Timantit oksilla


Rakastan luonnonmateriaaleja askarteluissa ja sisustuksessa. Oksista, varvuista, havuista ja muista saa helposti ihania juttuja aikaiseksi ja vieläpä ihan ilmaiseksi. Minulla on ollut mietintämyssyssä jo pitemmän aikaa tuoda olohuoneen nurkkaan iso oksa, jonka koristelisin sitten aina mielen ja teeman mukaan. Mutta vielä on tuo oksa löytämättä. Sen sijaan laitoin pienen, mutta runsaan oksan maljakkoon keittiön pöydälle ja koristelin sen tekotimanteilla. Oikeastaan nuo näyttävät jättisuurilta vesipisaroilta. Yhdistin näihin ruskean hamppunarun ja pienempiä muovihelmiä. Lisäksi osaan koristeista laitoin mukaan paperista stanssatun lumihiutaleen. Näissä yhdistyy kauniisti erilaiset materiaalit, sulassa sovussa täydentävät toisiaan.
Olen säästänyt tuota oksaa loppukesästä saakka kun leikkasimme pihan vanhoista syreeneistä kuolleita oksia pois. Ne olivat niin ihanan moniulotteisia etten malttanut heittää niitä pois, ja toisaalta jo mieleni syövereissä näin ne ihan jossain muussa käytössä, kuten nyt tässä.


Pikkuhiljaa mennään joulua kohti ja samalla ajatuksella koristeetkin astuvat esiin. Vielä ei ole tonttujen aika mutta lumesta ja talvisista maisemista inspiraationsa saaneet koristeet saavat jo tulla meitä ilostuttamaan.Myös hamppunaru löytyy Sinellin valikoimista. Helmiä ja lumihiutalestanssejakin valikoimista löytyy. Oksia, risuja ja tuulenpesiä löydät luonnosta kunhan pidät silmät auki liikkuessasi, muistathan silti jokamiehenoikeudet.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti