keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Joulukortit sarjatyönä

 Paperillan blogissa me jaamme ideoita ja inspiraatiota sarjatyönä tehtäviin joulukortteihin. Sarjatyönä tehtäessä kortteja valmistuu kuin sieniä sateella. Tällä tavalla tehtäessä saa helposti tehtyä isonkin määrän kortteja kerralla. Aluksi täytyy vain nähdä hieman vaivaa valmistelujen suhteen mutta korttien kasaaminen sujuukin sitten vaivattomasti. 

Näihin ideoimiini tagikortteihin taittelin ensin valmiiksi korttipohjat, sitten leikkasi mustat taustapaperit, stanssasin lumihiutaleet ja leimasin ja leikkasin tagit joulutervehdyksin. Näistä tuli niin kivat, että taidanpa tehdä vähän isommankin erän! Ja vaikka alkuvalmisteluihin menikin hieman enemmän aikaa niin korttien kokoaminen kävi todella nopeasti, nelisen korttia minuutissa on mielestäni jo ihan hyvä saavutus, eikö.

Taitoin korttipohjan pituussuunnassa kahtia ja leikkasin puoliksi, yhdestä korttipohjasta tulee siis kaksi pienempää korttia. Mustat taustapaperit revin ja vielä lisäksi rispasin  reunoja hieman saksilla ja kynsillä. Tagit leimasin tyhjille kirjansivuille ruskealla musteella, leikkasin irti pienten reunojen kera ja leimasin vielä mustalla musteella joulutervehdyksen.
Lopuksi kun taustapaperi ja tagi oli liimattu korttipohjalle teippasin lumihiutaleen washiteipin palasella kiinni tagin päälle.  Hyvin maanläheisillä sävyillä ja pelkistetyllä ilmeellä mentiin tällä kertaa, mutta itse ainakin tykästyin näihin kovasti. Luomistyö syntyi flowna, ideat tulvahtivat mieleni työn edetessä. Sillä tavoin yleensä ne parhaat jutut syntyvätkin, liiasta pohdinnasta tulee useimmiten vain sekundaa.


Luomisen & tekemisen iloa!

6 kommenttia:

 1. Tuli tosi kaunis kortti. Sarjassa tekeminen on nopsaa touhua, vähän vain etukäteishommia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :-) näitä vaan nyt sitten tekemään lisää. Sopivasti tuli juuri postin joulukortikuorikin muistuttamaan asiasta :-)

   Poista
 2. Ihania! En osaa tehdä kortteja mutta ihailen muiden aikaansaannoksia!!

  VastaaPoista