lauantai 26. marraskuuta 2016

Crossfire - päätösKirja päättyy kirjailijan loppusanoihin "...tiedän, että Eva ja Gideon ovat valmiita siirtymään eteenpäin elämässään. Mitä apua he minulta tarvitsivatkaan, he eivät kaipaa sitä enää."

Voi ei. Inhoan loppuja. Fiktiivisiin tarinoihin on ihana sukeltaa. Se on kuin toinen ulottuvuus tai todellisuus. Paikka, jonne voi aina hetkittäin kadota kun todellisuus uuvuuttaa. Se on toisaalta myös voimavara, se että saa uppoutua ihan johonkin muuhun kuin siihen normiarkeen joka ympäröi sinua 24/7. Toki kaikki päättyy aina, on kyseessä sitten todellisuus tai kuvitelma, mutta jotenkin se silti aina ahdistaa.

En ole lukenut koko Crossfire-sarjaa, ainoastaan neljännen ja tämän viimeisimmän osan. Mutta kyllä tässä jo on hieman kärryille silti päästy, että mistä tässä on kyse ja kuka kukin on. Tarinaan tutustuessani mieleni siirtyy väkisinkin siihen toiseen samankaltaiseen kirjasarjaan ja samalla myös vertailen näitä toisiinsa. Crossfire-sarjassa kieli on toisinaan ehkä turhankin roisia, mutta se mikä minua tässä tarinassa kiehtoo on Evan ja Gideonin syvän huumaava rakkaus. Voiko tuollaista edes olla? Voi tai ei mutta samaistua siihen kyllä voin. 
Viides osa jatkaa siitä mihin neljäs osa jäi. Sinun omasi on Sylvia Dayn koko uran pisin romaani, mutta silti se pitää sisällään vain lyhyen mittaisen ajanjakson. Ajanjakson, jossa pureudutaan rakastavaisten menneisyyden haamujen selättämiseen ja ihmissuhteiden luomiseen ja uudelleen elvyttämiseen. Lukijan mielenkiintoa pidetään yllä jännityksellä ja yksityiskohdilla, joille yritetään löytää vastauksia. Loppua kohden kohdataan myös musertava tragedia. 

Kaikenkaikkiaan Sinun omasi oli miellyttävä lukukokemus mutta kuten moni muukin päätösosa, niin myös tämäkin tuntui siltä, että aika on käynyt vähiin. Moni juonen seikka nostettiin pintaan mutta jätettiin silti selvittämättä tai selittämättä. 

"Minä olin ennen...tyhjä. Sisältä siis. Mutta sinä täytit tyhjiöni."
"Rakastan sinua. Aina."Sylvia Day 
Sinun omasi
Tammi 2016


Niin ja P.S. se aiemmassa postauksessani mainittu kirjasarjaan perustuva TV-sarja ei näillä näkymin olekaan tulossa. Joten nyt taas jäädään odottamaan tulevaa ystävänpäivää ja FS Darkeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti