perjantai 18. marraskuuta 2016

BJ - vauvapäiväkirja


Sinistä narusoppaa. Voi että, miten tuota kohtausta on tullut naurettua. Kelasin varmaan kymmenen kertaa tuohon kohtaukseen ja joka kerta se nauratti ihan yhtä paljon. Voi olla, että muut eivät kokeneet asiaa ihan yhtä intensiivisesti. Ja olihan niitä monia muitakin juttuja, yhtä hulvattomia. 
Tiedätköhän yhtään mistä puhun... No Bridget Jonesista tietenkin! Elokuvista on kylläkin jo aikaa jonkun verran, ensimmäinen ilmestyi 2001 ja toinen 2004. Mutta tälle vuotta on tulossa kolmas BJ-leffa: Bridget Jones's Baby. Minä aloitin siihen tutustumisen kirjan muodossa. Olihan se vähän outoa ensin, siis lukea katsomisen sijaan, ja alku tuntuikin jokseenkin takkuiselta tai etäiseltä, mutta kunhan kirja pääsi vauhtiin niin huomasin pääseväni itsekin paremmin mukaan kuvioihin. Ja kun leffat on nähnyt niin kirjan teksti herää syvemmin eloon kun kaikille tyypeille ja kohtauspaikoille on mieleen piirtyneet muistikuvat. 

Bridget Jones Vauvapäiväkirja on hulvaton ja hersyvä, juuri minun huumorilleni sopiva kirja. Saatoin ehkä vähän mielessäni oudoksua Bridgetin nykyistä ammattia, koska se oli aika vakava, ja Bridget taas...no ei ole niin vakava persoona. Sitä miettii kokoajan, että koska se nyt mokaa jotakin (tapansa mukaan). Ja olihan niitä, ylä- ja alamäkiä tässäkin osassa.

Kirja kertoo tarinan siitä miten Bridgetistä tulee äiti, ja kirja on myös samalla päiväkirjamuotoinen teos hänen lapselleen, jotta hänkin tietäisi miten Brigetistä on tullut hänen äitinsä. Biologinen kello tikittää ja muilta tahoilta tuleva painostus lasten hankintaan aiheuttavat Bridgetille päänvaivaa, muttei hän itse tunnu siitä niin kovasti haaveilevan. Kunnes sitten eräänä päivänä hän huomaa lihoneensa, eikä syynä ole ruoka vaan vauva vatsassa. Sitä ennen on tapahtunut muutama hämmentävä juttu, joiden takia lapsen isyys on epäselvä. Ja isäehdokkaat ovat ketkäs muut kuin Daniel ja Mark. Siinä sitä sitten luovitaan kenen kanssa halutaan olla ja kuka mahtaa olla isä. Bridget Jonesin elämä ei ole koskaan tylsää. Olipa muuten mielenkiintoista lukea kirjaa samalla kun nukutin pienimmäistä iltaunille, hampaita kiristellen pidättelin naurua ja toivoin, etten herätä juuri nukahtanutta lasta. 

Nyt täytyykin sitten odotella koska pääsisi katsomaan Bridget Jones's Babya liikkuvana kuvana. Toivon myös, että elokuvaan olisi tehty vähän ekstraa sinne loppupäähän, on niin tylsää aina kun elokuvat päättyvät niihin happyendeihin, minä tahtoisin aina tietää mitä sen jälkeen tapahtuu. Se huono puoli fiktiivisissä tarinoissa onkin kun ne ovat keksittyjä. 

Niin ja se isä, haluat varmaan tietää kuka se on.


No enhän minä nyt sitä voi vielä kertoa, sinun täytyy lukea se itse 😏

Helen Fielding
Bridget Jones - Vauvapäiväkirja
Otava 2016


1 kommentti:

  1. Ollaan suunniteltu tytön kanssa, että mentäisiin katsomaan tuo elokuva kahdestaan, hän kun juuri odottaa esikoistaan. Toivottavasti se vielä on tuolla elokuvateatterissa pyörimässä. Jos ei, pitää lukea kirja.

    VastaaPoista