maanantai 27. marraskuuta 2017

Maukkaat pannukakut speltistä ja banaanista

Sininenkausi on meneillään. Olen niin kauan unelmoinut sinisten ruokien tekemisestä luontaisella väriaineella ja kun mitään muita etsimiäni vaihtoehtoja ei ollut kotimaasta saatavilla käytän sitä mitä käsiini sain. Sinihernejauhe pääsee keittiössäni monenlaisiin kokeiluihin mukaan. Kaikista vaihtoehdoistani sinihernejauhe on luultavasti maultaan miedoin, spirulinassa on merellinen maku ja blue majik vaatii sekin totuttelua makunystyröiltä. Siniherne taas on todella mieto ja se antaa hieman harmaaseen taittavan sinisen sävyn eikä niinkään turkoosinsinisen kuin nuo aiemmin mainitsemani värin antajat. Siniherneellä on myös lukuisia terveysvaikutteita, se muun muassa laskee verenpainetta ja lievittää kipua.

Siniset banaani-speltti-pannukakut, n. 23 kpl


2 banaania
1 1/2 tl sinihernejauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 1/2 dl täysjyväspelttijauhoja
1 1/2 dl täysmaitoa
merisuolaa myllystä muutama pyöräytys

Paistamiseen öljyä tai voita.

Sekoita kaikki aineet keskenään monitoimikoneessa.

Taikinasta tulee melko paksu, joten ohukaisten sijaan siitä on helpointa tehdä paksuja pikkupannareita paistinpannulla. Ota ruokalusikallinen taikinaa paistinpannulle ja levitä taikinaseos noin 8 cm levyiseksi kiekoksi ja anna paistua hetki, käännä pannukakku sitten ympäri ja kypsennä toiseltakin puolelta keskilämmöllä. Kannattaa paistaa kerralla useampi kappale. 

Taikinaan ei tarvitse lisätä muuta makeutusta koska banaani itsessään antaa jo tarvittavan makeuden. Täysjyväspeltti tuo makuun runsautta. Voit jättää sinihernejauheen halutessasi pois, tai korvata sen viherjauheella, marjoilla tai vaikka suklaalla.


teekauppa weiström

Sinihernejauhe antaa ihanan värin myös nicecreamille eli banaaneista valmistetulle "jäätelölle". Survo pehmeät banaanit esimerkiksi sauvasekoittimella  ja mausta massa haluamallasi tavalla. Pakasta seos ja sitten vain nautiskelemaan! Banaanijäden voi tehdä myös jo pakastetuista banaaneista, silloin saat heti valmista jäätelöä. Mutta jos käytössäsi ei ole (tehokasta) blenderiä niin helpoin tapa on valmistaa banaanijäätelö pehmeistä banaaneista ja pakastaa vasta sitten. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti