perjantai 10. marraskuuta 2017

Pala sateenkaarta lusikassa


Olen ihastunut sinisiin ruokiin! Kaikki siniset jogurtit, jäätelöt, vohvelit ynnä muut vetoaa minuun kuin häkä. Voisin pinnata Pinterestiin kokonaisen taulun Unicorn-hakusanalla olevia herkkuja. Mutta minulla on asian suhteen vain yksi ehto: sinisen värin tulee tulla kasvista tai levästä, jostakin luontaisesta. En siis innostu teollisilla elintarvikeväreillä värjätyistä asioista.

Onneksi näitä luonnollisia sinisyyden antajia on olemassa, tosin todella hankalasti kotimaan markkinoilta saatavissa. Sen suhteen olenkin kuluttanut jos miten paljon aikaa metsästäen milloin sinistä matchaa, sinistä spirulinaa tai blue algaeta. Sinihernejauhe antaa myös syvän sinisiä sävyjä ja sitä sain ihan Suomen maan kamaralta, teekauppa Weiströmin valikoimista. 

Olen käyttänyt kyseistä sinihernejauhetta moneen juttuun ja kokeiluun ja viimeisin testi oli tämä kotitekoinen jäätelö. Se syntyy kermasta ja kondensoidusta maidosta. Ja lopputulos on aivan mahtava! Jäätelön rakenne on notkea, täyteläinen ja pehmeä. Näin ohjeen ensikertaa Manuela leipoo -ohjelmassa.
 Tähän jäätelömassaan tarvitaan 

4 dl kuohukermaa
1 prk kondensoitua maitoa


+ halutut makuaineet


Ainekset laitetaan monitoimikoneeseen ja vatkataan vaahdoksi. Vaahto laitetaan rasiaan tai purkkiin ja pakastetaan. Jäätelö pakastuu muutamassa tunnissa mutta itse pidin sitä pakkasessa yön yli. Jäätelömassan voi maustaa ihan miten itse haluaa: pähkinöillä, suklaalla, kookoksella, hedelmillä, marjoilla...mitä ikinä vain keksiikään kokeilla.

Jaoin massan kolmeen osaan, vihreän värjäsin matchalla, punaisen punajuurijauheella ja valkoinen osuus on perus jäätelömassaa. Lopuksi sirottelin jäätelön pinnalle sinihernejauhetta.

Makua näistä väriaineista ei juurikaan tullut. Ensi kerralla täytyy ehdottomasti kokeilla jotakin kirpsakkaa makua, esim. sitruunaa tai vadelmia. Myös kahvi ja suklaa voisi olla hyvä yhdistelmä. Kuten myös maapähkinävoi ja...P.S. Seuraa minua SOMEssa ja liity mukaan uuteen DIY-inspiraatiot ryhmään Facebookissa, siellä voit jakaa myös leivontajuttuja!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti