maanantai 5. syyskuuta 2016

Marjaisat kakut!


Nakukakuiksi näitä sanotaan, ovat siis 'alastomia' vai sanoisinko riisuttuja. Kivaa vaihtelua ja ihanan helppoa! Luvan kanssa saa hypätä muutaman työvaiheen yli.

Tein 5 munan sokerikakkupohjan

5 munaa
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja

Täytteeksi laitoin 

3 dl kermavaahtoa
2 dl jäisiä mustikoita
2 dl jäisiä punaherukoita
2 dl kinuskia

Leikkasin kakun kolmeen osaan ja jokaiseen väliin ja kakun päälle lusikoin ensin kermaa, siihen päälle marjat ja lopuksi kinuskikastiketta. Kinuskin keitin 2 dl kuohukermaa ja 1,5 dl intiaanisokeria. 
Kostutin kakkupohjakerroksia mehulla. Kostuttaminen vaatii tarkkuutta ja totuttelua, minä kostutan yleensä turhan varovaisesti.


Ja tottahan toki pöytään pääsi myös bravuurini Juustokakku. Tällä kertaa - ja ensimmäistä kertaa - valitsin mustaherukat, ja nekin omasta pihasta kerätty. Kakun reunat näyttävät tältä siksi, että teen kakun yleensä leivinparikiekolla vuorattuun irtopohjavuokaan, siten kakun saa varmasti irti ja vuokakin pysyy suhteellisen puhtaana.

Pohja:

200 g täysjyvädigestive -keksejä
50 g voita

Täyte:

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
200 g Philadelphia -tuorejuustoa, maustamatonta
100 g valkosuklaata sulatettuna
2 dl tuoreita mustaherukoita
2 liivatelehteä + 0,5 dl kuumaa (marja)mehua
1 rkl sokeria

Murskaa keksit ja lisää joukkoon voisula. Sekoita massa tasaiseksi ja levitä se irtopohjavuoan pohjalle. Anna pohjan oleentua jääkaapissa. Valmista täyte sulattamalla ensin suklaa ja liottamalla liivatelehdet kylmässä vedessä. Vatkaa sitten kerma vaahdoksi ja lisää vaahdon joukkoon tuorejuusto, suklaasula, marjat, sokeri ja mehuun sulatetut liivatelehdet. Sekoita massa tasaiseksi ja kaada keksipohjan päälle. Peitä lopuksi vuoka pussilla tai tuorekelmulla ja laita kakku jääkaappiin jähmettymään, mieluiten yön yli. Usein jätän liivatelehdet käyttämättä, mutta tällä kertaa kokeilin lisätä ne täytteeseen, jottei massa olisi liian löysää hyytyäkseen. Normaalisti suklaa yksikseen hyydyttää kakun. Sokeriakaan en normaalisti lisää koska suklaa on makeaa jo itsekseen, mutta tässä lisäsin sokeria tasapainottamaan herukoiden kirpeyttä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti