torstai 8. syyskuuta 2016

Tonnikala-katkarapupiirakka



Voileipäkakku on aina kuulunut meidän perheen juhlakattaukseen, siis synttäreille ja muihin perhejuhliin. Äidin tekemänä. Nyt sitten kun lasten syntymäpäivien vietto oli ajankohtaista tokaisi äitini, että jo alkaa tympiä koko voileipäkakku. Sitten alkoi kova pähkäily mitä sen sijasta tarjoaisi, koska jotakin suolaista olisi hyvä olla tarjolla. Netti käyttöön ja suuntasin suoraan Valion reseptihakuun, sieltä nimittäin löytyy usein hyviä ja helppoja ohjeita. 
Piirakkaa... ja mahdollisimman yksinkertaista...
Ja johan tärppäsi, tonnikala-katkarapupiiras vaikutti hyvältä. Simppeli ohje ja hyvät raaka-aineet. Testiin siis ja hyvät arvosanat sai. 2 piirakkaa katosi hujauksessa ja juhlista kotiin lähtiessä äitini sanoi menevänsä kaupan kautta. Aikoi tehdä itselleenkin samaisen piiraan. Ja tänään minäkin tein sellaisen kun ystäväperhe tuli kyläilemään. Tästä taitaakin tulla meidän uusi suosikki!


Pohja

400 g valmista piirakkataikinaa tai voitaikinaa

Täyte

1 tlk tonnikalaa (itse käytin öljyssä olevaa)
 1 pss katkarapuja (n.250g)
1 dl tilliä
150 g emmentaljuustoa paloina tai raasteena
2,5 dl kermaa
2 kananmunaa
2 valkosipulinkynttä
mustapippuria
1 rkl sitruunanmehua

Kauli taikina leivinpaperin päällä sopivankokoiseksi levyksi ja asettele se sitten uunivuokaan (koko n. 30x30cm). Kaada päälle tonnikala, katkaravut, tilli ja juusto. Kaada päälle lopuksi kerma-muna-mausteseos ja paista piirakkaa 200*C n. 35minuuttia.




2 kommenttia:

  1. Hyvää olisi jos vain pitäisin noista ravuista. Voihan ne jättää laittamati.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään mikään katkarapujen suurkuluttaja ole, mutta on ne silti ihan syötäviä :) Toki ne voi jättää kokonaan poiskin tai korvata jollakin muulla. Esim. sardiinit maistuivat piirakassa myös!

      Poista