Muokkasin tämän ohjeen aiemmasta bataattimuffinireseptistäni ja vaihdoin bataatin tilalle myskikurpitsasoseen.
2 munaa
1 dl sokeria
1/2 myskikurpitsa kuutioituna ja keitettynä/höyrytettynä (n. 2 dl)
50 g voita
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
Keitä/höyrytä ensin kurpitsapalaset kypsiksi ja muussaa ne.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää joukkoon kuivat aineet ja voisula.
Lisää lopuksi kurpitsasose taikinan joukkoon ja sekoita kevyesti kaikki sekaisin esimerkiksi lusikalla tai puulastalla. Lusikoi taikina muffinivuokiin ja paista 175*asteessa n. 10-15 minuuttia. Tarkkaile uunia ja kypsyyttä.
Herkullisen näköisiä. En ole koskaan kuullut myrkikurpitsasta.
VastaaPoistaMinäkään en ole aiemmin kokeillut, mutta hyvää oli! Täytyy testata seuraavaksi johonkin suolaiseen vaihtoehtoon.
Poista