perjantai 31. maaliskuuta 2017

Makaronilaatikkoa kukkakaalin kera


Joku päivä katselin Jamie Oliverin ruokaohjelmaa, jossa tehdyt ruoat valmistuvat puolessa tunnissa. Eräässä jaksossa hän teki tuunattua makaronilaatikkoa, johon tuli kukkakaalia. Kiinnostuin heti. Siihen ei tullut jauhelihaa. Sen sijaan laatikko kuorrutettiin pekonirouheella ja olisiko siinä ollut myös leivänmuruja lisänä. Muistin, että äidillähän on ohjelmasta tehty kirja ja resepti löytyi sieltäkin. Kirja on ollut tuossa keittiön sivupöydällä muutamia viikkoja ja resepti on odotellut tekijäänsä. Minä olen odottanut kukkakaaleja tarjoukseen, niiden kilohinta kun mielestäni on muuten suht kallis. Odottelu kannatti ja sain kukkakaalini. Ja resepti pääsi testiin, paitsi että en sitten kuitenkaan noudattanut sitä sanatarkasti. No, kirjan voinkin nyt sitten vihdoin ja viimein palauttaa.

Otin Jamien ohjeesta muutaman vinkin ja idean, ja muokkasin niiden avulla perinteisen ohjeeni uuteen muotoon. 

Tässä tulee ohjetta:

Keitä samassa kattilassa: 
- 400 g tummia makaroneja
- 1 pieni kukkakaali
- 2 tl merisuolaa
Huom! Älä heitä pastan keitinvettä pois vaan ota sitä talteen noin 5 dl!

Ruskista paistinpannulla öljyssä 
- 1 keskikokoinen sipuli
- 400 g jauhelihaa
+ merisuolaa ja mustapippuria myllystä maun mukaan

Munamaitoseos:
- 5 dl täysmaitoa
- 2 munaa
- 1/2 tl suolaa
- mustapippuria maun mukaan
- kuivattuja yrttejä maun mukaan

Öljyä paistovuoka ja lisää pohjalle keitetty kukkakaali. Muusaa kukkakaali haarukalla tai perunatömpällä. Lisää makaronit ja jauheliha. Sekoittele kaikki sekaisin ja lisää joukkoon lopuksi pastan keitinvesi ja munamaitoseos. Sekoita ja "painele" laatikkoa vaikka lusikalla, jotta ainekset tasaantuvat kaikkialle samassa suhteessa. 

Paista makaronilaatikkoa uunin alatasossa noin 30-40 minuuttia 200*asteessa. Anna vetäytyä hetken ja sitten vaan syömään! Laatikkoa voi muunnella lisäämällä sekaan esimerkiksi juustoraastetta, raejuustoa, porkkanaraastetta, maissia tai vaikka sitä pekonirouhetta. Mielikuvitusta kehiin!


Hyvää, helppoa ja edullista!



1 kommentti:

  1. Kyllä on maukkaan näköistä, molemmat mun lemppareita, myös tuo kukkakaali. Pitäis kyllä kokeilla.

    VastaaPoista