sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Pannaan menemään


Tämä kirja on pakko saada, ja pakko lukea kerralla. Ja niin minä teinkin.  Pötköttelin sängyn päällä auringon lämmössä ja luin kerta lukemalla kirjan kannesta kanteen. Olen lukenut aiemminkin Minkkisen tekstejä ja sen perusteella halusin myös tämän kirjan käsiini. Hänen tyylinsä kirjoittaa on ihan mahtava! Samassa lauseessa tunteet heittelevät kuin vuoristoradassa, ensin naurattaa niin, että meinaa tukehtua ja sitten jo itkettää niin, että silmiä kirvelee. Sellaistahan se elämä on.

Tässä kirjassa tarinoi Sami Minkkisen lisäksi seksuuaaliterapeutti Marja Kihlström. Tarinoita oikeasta elämästä. Heidän kahden omakohtaisista kokemuksista. Kirjassa puhutaan juuri siitä. Seksistä ja seksuaalisuudesta, alkaen lapsuudesta ja perhesuhteista. Ensimmäisistä ihastuksista. Kehon muutoksista. Ensirakkauksista ja niiden vaikutuksista omaan itseen. Itsenäistymisestä. Parisuhteista. Erosta ja sinkkuudesta. Uusista aluista ja lapsista. Kaiken vaikutuksesta kaikkeen.

Jokaisen viiden luvun alussa on pieni teoriaosuus kustakin aiheesta. Kirja on saanut Sexpo-säätiön suosituksen ja se sopii myös ammattilaiskäyttöön. Mielestäni se sopii myös vanhemmille, jotka hapuilevat seksuaalivalistuksen antamisen suhteen ja nuorille, joille on lapsuuden vaihtuessa nuoruudeksi avautumassa aivan uudenlainen maailma.

Kirjan teksti on suoraa, suodattamatonta ja avointa. Sekä Sami että Marja kertovat hyvin avoimesti ja rehellisesti omasta elämästään ja omista kokemuksistaan, myös niistä kipeistä. Tarinoita lukiessani omatkin muistot lapsuudesta ja nuoruudesta nousivat pintaan, monet sellaiset jotka oli jo unohtanut. Moni asia tuntui niin kovin tutulta, kuin kyse olisikin ollut minun omista muistoistani. Toisaalta taas huomasin olevani niin kovin tietämätön ja kokematon. Mutta on silti aina mukavaa ja valaisevaa huomata toisten kokemusten kautta, että on monenlaisia ihmisiä ja ihmissuhteita, eikä kaikki ole aina sitä miltä näyttää. Ei varsinkaan ulkopuolisen kautta. Omatkin ehdottomuuteni ovat ajan saatossa saaneet uusia ulottuvuuksia, kaikki ei ole aina niin mustavalkoista.

Lisää Samin ajatuksia löydät hänen Havaintoja parisuhteesta -blogista. Myös Marja kirjoittaa blogia. Hänen Puhu Muru -blogissa käsitellään seksuaalisuutta, perhettä ja parisuhdetta.

Pannaan Menemään
Sami Minkkinen & Marja Kihlström
Kosmos 2017Ei kommentteja:

Lähetä kommentti