maanantai 22. toukokuuta 2017

Betonikokeiluja!

Sain Weberiltä testiin heidän uutta tuotettaan - askartelubetonia. Hobby concrete -nimellä myytävä askartelukäyttöön sopiva betoni käy moneen. Siitä voi tehdä jopa pieniä kalusteita ulos, esimerkiksi jakkaran istuimen tai pikkupöytään kannen. 

Olen haaveillut betonitöiden tekemisestä jo pitkään mutten ole saanut aikaiseksi, tai en ole uskaltanut kokeilla. Nyt tulikin sitten hyvä sauma testata. Pari kirjaakin itseltäni aiheesta löytyy mutta tietysti se, jota ajattelin käyttää apuna olikin lainassa toisaalla. Noh, ei auttanut muu kuin kokeilla mututuntumalla. Keräilin maito- ja jogurttipurkkeja ja kyhäsin niistä muotteja, tyhjä teippirullakin pääsi muotiksi samoin kuin kukkaruukun aluslautanen. Kokeilin myös vanhan pitsiliinan hyödyntämistä mutta niistä ei tullutkaan lopulta mitään, olisiko syynä ollut materiaali, joka oli tekokuitua. En osaa sanoa mistä johtui. Kuivuttuaan betoni vain mureni liinan pinnalta eikä muoto säilynyt jämäkkänä. 

Skyr-purkeista tuli kivanmuotoinen pikkukippo. Tuikkukipoksi ensin ajattelin mutta sitten äitienpäivänä kun sain metsäkukkakimpun niin tuosta betonikiposta tulikin lasipullon kanssa kaksiosainen maljakko. Tosi kiva! 

 Betonitöissä kannattaa seurata ohjeita ja noudattaa niitä. Muottien öljyämisestä on oikeasti apua. Itselläni kävi muutaman muotin kanssa niin, että ne osat mitkä oli tarkoitus irrota jumahtikin kiinni ja ne, jotka oli tarkoitus jämähtää kiinni, irtosi. No mutta tekemällä oppii. Ja sen massan kannattaa kyllä sekoittaa jollakin tehokkaammalla vehkeellä kuin puulastalla, jota paremman puutteessa käytin.
Sekoitin ensin paksumman seoksen ja ohensin sitä aina tarpeen vaatiessa. 

Betonin pinta on niin kaunis. Tykkään myös betonitöiden viimeistelemättömistä reunoista ja lookista. Betonityöt saa olla reilusti rouheita.


Tässä muotin virkaa toimitti ilmapallo.

P.S. Taustalla näkyvät kirjat löysin kirppikseltä, ilmaiseksi. Ne olivat niin kauniita, että oli pakko ottaa ne itselleni. Jos en käytä niitä askartelussa niin ovat ne kauniita rekvisiittanakin.


Weber hobbyconcrete on saatavissa 5 kg ja 15 kg pakkauksissa hyvin varustelluista rautakaupoista.
Lisätietoja tuotteesta löydät täältä, klik!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti