torstai 25. toukokuuta 2017

Dippi jai jee!

Teen dipit aina itse. Siten saa tehtyä mahdollisimman puhtaita ruokia ilman monen sortin E-valikoimaa. Toki itse tehdenkin täytyy pitää hoksottimet ylhäällä ja valita niitä selkeitä ja puhtaita raaka-aineita. Aina välillä sitä silti erehtyy tai pakon edestä joutuu ostamaan sellaista, jota ei välttämättä tahtoisi. 

Perus dippikastikkeeseen ei tarvita kuin muutamaa maustetta. Itse teen dipin yleensä mustapippurilla, merisuolalla ja sokerilla. Sokeri, hunaja tai siirappi antaa pyöreyttä ja tuo maut paremmin esille. Makeutta ei silti tarvita paljoa, sokerissa hyppysellinenkin riittää 200 g kermaviilipurkkiin. Mausteiden määriinkin vaikuttaa paljon se mihin on itse tottunut. Minä rakastan mustapippuria ja voin laittaa sitä kermaviilipurkkiin  parikin teelusikallista ilman ongelmaa, joku toinen taas ei pysty laittamaan sitä kuin yhden pyöräytyksen myllystä. 

Yrtit tuovat kivan lisän dippikastikkeeseen. Myös curry ja kurkuma sopivat hyvin joukkoon. Tässä taannoin kun jälleen tein dippiä niin ajatuksissani laitoin kukkurallisen teelusikallisen paahdettua chilijauhetta ja vasta sekoitellessani ajattelin, että hups, meniköhän liikaa. No ei mennyt. Sehän oli varsin hyvä veto! Laitoin lisäksi merisuolaa ja mustapippuria ja hippusen sokeria. Tästä tulikin lempparini. Mietin dippaillessani porkkanoita ja tortillalastuja, että mitä valmista dippiseosta tämä muistuttaa. Mieleeni tuli ensin ranch-sekoitus, mutta olisikohan se silti Taco. Mutta enivei, hyvää oli ja vielä kun käyttää kermaista kermaviiliä niin ai että! Hyvää, helppoa ja edullista. Eikä sisällä turhia arominvahventeita tai muita lisäaineita. 

Paahdettu chilijauhe on Priman. Prima-mausteen pussit houkuttelee ostamaan jo värikkään designin perusteella. Monet mausteet on pakattu 200 g uudelleen suljettaviin pusseihin. Mausteita tilatessani valitsin tuotteet, joissa lisäaineita ei ole käytetty. Sellaisia onneksi löytyy Priman valikoimista.


Yhteistyö | PrimaEi kommentteja:

Lähetä kommentti