tiistai 16. toukokuuta 2017

Kurkumaa ja matchaa juustokakussa!

Keksinpäs kurkumalle jotakin muutakin käyttöä kuin vain ruoan maustamisen! Aika erikoiseltahan se kuulostaa, että kurkumaa laitettaisiin johonkin makeaan ruokaan ja vieläpä kakkuun. Mutta kyllä se vaan sopii tähänkin. Juustokakkuja on niin helppo muutella ja keksiä niihin uusia makupareja. Kurkuman lisäksi käytin mangososetta, jota sitäkin käytin leivonnassa ensimmäistä kertaa. Seuraavalla kerralla aion kyllä käyttää pilttisoseiden sijaan jotakin täyteläisempää ja maukkaampaa mangososetta, kenties Bonnen mangosose olisi tähän tarkoitukseen sopivampi tuote. Käyttämäni sose ei nimittäin juuri makua täytteeseen antanut. 

Kurkuma antaa maun lisäksi kaunista keltaista väriä. Makuna kurkuma on kivan maanläheinen ja suhteellisen mieto. Lisäsin täytteeseen ripauksen kanelia ja se sopii kurkuman kanssa hyvin yhteen. 

Kaikista parhain ja kuohkein täyte syntyy Lidl:n kuohukermasta ja tuorejuustosta! Ero muihin tuorejuustoihin on selkeä. Lidlin maustamattomasta tuorejuustosta tulee sileä, runsas ja kuohkea täyte, kun taas toisilla vastaavilla tuorejuustoilla samoilla määreillä syntyy vähemmän täytettä, myös rakenne muissa käyttämissäni tuorejuustoissa on karkeampi. Lidlin tuorejuusto voittaa siis sekä maussa, rakenteessa että hinnassa muut kilpailijansa mennen tullen. Lisäksi Lidlin kuohukerma on huomattavasti edullisempaa kuin muiden valmistajien, eikä se sisällä karrageenia.


Pohja

150 g digestivekeksejä
25 g voita

Täyte

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 liivatelehteä
1 tl kurkumajauhetta (Prima)
1 tl vaniljatahnaa (Dr. Oetker)
2 rkl sokeria
2 prk mangososetta (Bona)
ripaus kanelia

Kakun päälle Matchajauhetta (Teekauppa Veiström)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti